ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Όσοι δεν συμμετέχετε στις διαπραγματεύσεις δεν ξέρετε…

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η ενημέρωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη σχετικά με την λειτουργία του δημοσιονομικού «κόφτη», με τον οποίο προέκυψε εμπλοκή, αλλά και σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Χαρακτηριστικό σημείο της ενημέρωσης των βουλευτών είναι η «ατάκα» του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου,  προς τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την έναρξη της ενημέρωσης.Ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του σημείωσε «όσοι από εσάς δεν συμμετέχετε στις διαπραγματεύσεις και δεν έχετε επαφές με τους δανειστές, δεν ξέρετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε», υπογραμμίζοντας τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει η κυβέρνηση.

Η ενημέρωση ωστόσο και το «μασάζ» προς τους βουλευτές συνεχίζεται και αναμένεται η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τις διευκρινήσεις-εξηγήσεις που θα δώσει και ο κ. Χουλιαράκης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία διαφοροποίηση κυβερνητικού βουλευτού για το θέμα του δημοσιονομικού κόφτη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κοινοβουλευτική διαρροή κατά την διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο στη Βουλή.