Σε πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα, στενούς συνεργάτες του και στελέχη ελληνικών τραπεζών, καταλογίζει – σύμφωνα με πληροφορίες – ποινικές ευθύνες, το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, με βάση το οποίο δεσμεύεται η αμύθητη περιουσία του δημοσιογράφου, ο οποίος απεβίωσε το Δεκέμβριο του 2021.
Σύμφωνα με ανώτατες δικαστικές πηγές, το πόρισμα της Αρχής έχει εντοπίσει σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα), φοροδιαφυγή και απιστία, ενώ ενδέχεται να προστεθούν και άλλα, από τον Οικονομικό εισαγγελέα, στο οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το αδίκημα της απιστίας, που αφορά δάνεια από τράπεζες, τα οποία δεν αποπληρώθηκαν, ενδέχεται να εμπλακούν ως κατηγορούμενοι, στελέχη των τραπεζών, που τα χορηγούσαν, αλλά δεν τα διεκδικούσαν.
Το πόρισμα διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής ξεπλύματος ε.τ Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπο Βουρλιώτη, στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα, για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, αλλά δεν είχε στοιχεία να την προχωρήσει.
Με το υλικό, που περιέχει το πόρισμα της Αρχής ο Οικονομικός Εισαγγελέας θα διερευνήσει πλέον, ποια πρόσωπα ευθύνονται, για τα αδικήματα, που εντοπίζονται στο πόρισμα, προκειμένου να ασκήσει εναντίον τους ποινικές διώξεις.
Παράλληλα, το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής, διαβιβάστηκε ήδη και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να το κοινοποιήσει στους εμπλεκόμενους, γιά να λάβουν γνώση, όπως ορίζει ο νόμος.
Θα προσβάλλουν τη διάταξη οι συγγενείς του Γιώργου Τράγκα
Το πιθανότερο είναι ότι, συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Τράγκα, που έχουν δικαιώματα στην τεράστια κληρονομιά του, θα προσβάλλουν τη διάταξη, με την οποία δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, ανέρχονται σε τραπεζικές καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε ράβδους χρυσού και τραπεζικές θυρίδες, καθώς επίσης και πολλά ακίνητα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Η έρευνα, για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν από το θάνατο του, μετά από ανώνυμη καταγγελία, που κατέληξε σε πόρισμα-φωτιά.
Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες:
Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.
Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις.
Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός.
Την έρευνα ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αφορμή αίτημα τράπεζας, καθώς και ανώνυμη επιστολή, που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές.
Η έρευνα αναβαθμίστηκε, μετά το θάνατο του Γιώργου Τράγκα, όταν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία από καταθέσεις σε τράπεζες και θυρίδες με ράβδους χρυσού, καθώς και ακίνητα ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών , Παρθένων Νήσων και αλλού, για να πληροφορηθεί για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.