Ένα από τα έθιμα που δεσπόζουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς όταν και κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αμφίκλεια, είναι το κοντοσούβλι-γίγας.
Πιο συγκεκριμένα, οι ντόπιοι έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν ένα κοντοσούβλι που φτάνει στο μήκος-ρεκόρ των 130 μέτρων.
Το… έδεσμα αφού ψηθεί προσφέρεται σε όσους συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι της βραδιάς που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης.
Για την παρασκευή του απαιτήθηκαν 800 κιλά κρέατος, πολλά κιλά κάρβουνα και πολλές ώρες προετοιμασίας και ψησίματος.