Αποκρουστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τον Βόλο και κάνουν τον γύρο τόσο των εγχώριων, όσο και την διεθνών μέσων, οι οποίες δείχνουν τον Παγασητικό κόλπο να έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ψαριών.
Μετά τις θλιβερές αυτές εικόνες και τις κόντρες της Περιφέρειας Μαγνησίας με τον Δήμο Βόλου για το ποιος τελικά φταίει, οι προσπάθειες των Αρχών για τον καθαρισμό συνεχίζονται και ήδη έχουν περισυλλεχθεί πάνω από 160 τόνοι νεκρών ψαριών.
Όμως, ο τρόμος παραμένει… Κι αυτό γιατί κάτοικοι της περιοχής και καταστηματάρχες θα έρθουν αντιμέτωποι και με ένα ακόμα πρόβλημα στον Παγασητικό, που είναι τα καρχαριοειδή.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Ράδιο ΕΝΑ ο θαλάσσιος βιολόγος και διαχειριστής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας, Χρήστος Τακλής, πρόσκληση για «τσιμπούσι» θηρευτών της θάλασσας, που υπάρχουν ήδη στον Παγασητικό, μεταξύ των οποίων και συγκαταλέγονται και οι καρχαρίες, θα αποτελέσουν τα νεκρά ψάρια, αν δεν τα περισυλλέξουν εγκαίρως.
Ακόμα, ο κ. Τακλής επισήμανε ότι η κατάσταση με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό από την Κάρλα, ήταν κάτι αναμενόμενο που οι επιστήμονες περίμεναν να συμβεί, απλά συνέβη με πολύ μεγαλύτερο όγκο ψαριών που μπορούσε να δει το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.
«Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στη λίμνη Κάρλα, στην οποία έχουν πέσει τα νερά, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, γιατί θα μειωθεί το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ασφυξία τα ψάρια που υπάρχουν εκεί», σημείωσε ο βιολόγος. Όπως εξήγησε, αν μειωθεί και άλλο η στάθμη της λίμνης και συνεχίσουν να υπάρχουν τόσα πολλά ψάρια, θα μειωθεί το οξυγόνο.