Περίπου το 80% των μετατιθέμενων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν σύμφωνα με πληροφορίες του USAY.gr πάρει στα χέρια τους την μετάθεση τους με τα παράπονα και εφέτος να είναι πολλά.
Γράφει ο Κώστας Αττίας
Προβλήματα, προβλήματα, και λίγα περισσότερα προβλήματα. Οι μεταθέσεις και εφέτος θα μπορούσαν και πάλι να περιγράφουν με αυτή την μία λέξη, να επαναλαμβάνεται τρεις, ή και περισσότερες φορές.
Πληροφορίες του USAY.gr λένε πως στις φετινές μεταθέσεις πέρα από όσα ακούγονται κάθε χρόνο έχει παρουσιαστεί έντονα το φαινόμενο να μετατίθενται γονείς με παιδιά στον προθάλαμο των πανελληνίων εξετάσεων στην Β’ και την Γ’ Λυκείου ενώ ακόμα και τρίτεκνοι βρίσκονται να μετατίθενται.
«Εικονικά» διαζύγια;
Στρατιωτικοί την ίδια ώρα λένε πως κάποιοι συνάδελφοι τους για να έχουν όσο ευεργετήματα μπορούν προχωρούν στην «εικονική» λύση των γάμων τους, αν και στην πραγματικότητα παραμένουν παντρεμένοι.
Το USAY.gr ρώτησε στρατιωτικούς αν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, και η απάντηση ήταν πως ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουν διαζευγμένα στελέχη να ξαναέρχονται κοντά είναι αδύνατον να τεκμηριώσουν πως το διαζύγιο που είχαν πάρει δεν ήταν πραγματικό και πως εκ των υστέρων δεν υπήρξε επανασύνδεση.
Μπορούν βέβαια, και μάλλον έτσι είναι σε κάποιες, έστω και λίγες, περιπτώσεις, εκ των προτέρων να χώρισαν μόνο και μόνο για να έχουν όσα ευεργετήματα μπορούν (μεταθέσεις, υπηρεσίες, ωράριο), όμως για αυτό, όπως μας είπαν οι στρατιωτικοί, η καλύτερη λύση θα είναι να μην υπάρχει κίνητρο να προχωράει κάποιος, σε τέτοιες μεθοδεύσεις.
Δηλαδή, να υπάρχει ένα, καλύτερο σύστημα για τα θέματα διοίκησης προσωπικού με περισσότερη διαφάνεια. Άλλωστε όπως λένε οι ίδιες πηγές στο USAY.gr όσοι σκέφτονται να «ξεγελάσουν» την υπηρεσία και τους συναδέλφους τους με στόχο να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση πχ στις μεταθέσεις θα πρέπει να ξέρουν πως και μονογονεϊκές οικογένειες έχουν δεί την μετάθεση να «σκάει» στα χέρια τους.