Με μεγάλες δωρεάν εκδόσεις για το καλοκαίρι κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Στη νέα έκδοση του μεγαλύτερου σε κυκλοφορία αμυντικού περιοδικού στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε εντελώς δωρεάν τις εξής εκδόσεις:
– Το περιοδικό AUTOCAR με αφιέρωμα στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα
– Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε την έκδοση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ με το περιοδικό «Πόλεμος & Ιστορία» με αφιέρωμα στον ανολοκλήρωτο αγώνα της ΕΟΚΑ που έφερε την ανεξαρτησία από την Βρετανία, αλλά δεν έφτασε μέχρι την ‘Ενωση με την μητέρα Ελλάδα. «ΕΟΚΑ – Ο αγώνας για την Ένωση», μια έκδοση που φωτίζει τα άγνωστα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος που καθόρισε το παρόν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
– Σε όλα τα πακέτα προσφορών θα αποκτήσετε και μία ακόμα δωρεάν έκδοση: «Οι τελευταίες ημέρες του Α.Χίτλερ – Νέμεσις στο Βερολίνο»
Στην πλούσια θεματατολογία της νέας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, μπορείτε, μεταξύ άλλων να διαβάσετε:
Ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουν σήμερα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να καταστρέψουν την τουρκική πολεμική μηχανή σε μία αναμέτρηση, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις που προκάλεσαν την καταστροφή στα Ίμια.
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΡΡΑΞΗ: Πώς μπορεί η Ελλάδα να επικρατήσει και να επιφέρει συντριπτικό κτύπημα στην Τουρκία
Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να μπορέσει σε μια πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία; Ακαριαία, συντριπτικά κτυπήματα του αντιπάλου πριν αυτός καταφέρει να δημιουργήσει τις συνθήκες εξάντλησης του ελληνικού στρατιωτικού δυναμικού.
ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Το ισοζύγιο ισχύος Ελλάδας & Τουρκίας σε θάλασσα και αέρα
Η ναυτική ισχύς του ΠΝ στο Αιγαίο είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο κομμάτι για την Ελλάδα προκειμένου να έχει τα μέσα υπεράσπισης του Αρχιπελάγους.
Από την άλλη πλευρά το τουρκικό Ναυτικό έχει πραγματοποιήσει σημαντικότατα βήματα για την ενίσχυσή του και είναι μια διεργασία που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όλη τη νέα δεκαετία. Ποια είναι όμως η ισορροπία ανάμεσα στα δύο Ναυτικά στον κρίσιμο τομέα των πυραύλων επιφανείας-επιφανείας; Που υπερτερεί το ΠΝ και που το τουρκικό Ναυτικό;
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ: Στα όρια της απαξίωσης και πώς αυτό θα αποφευχθεί
Στα όρια της απαξίωσης και πως αυτό θα αποφευχθεί Όταν το 2004 αποφασίστηκε η απόσυρση και του τελευταίου αντιτορπιλικού κλάσης Charles F. Adams (το Α/Τ ΚΙΜΩΝ), το ΠΝ ουσιαστικά έχασε την πρωτοκαθεδρία στον χώρο του Αιγαίου και της Αν. Μεσόγειου σε ότι αφορά την αεράμυνα περιοχής. Αυτό γιατί τα C. F. Adams αυτό προσέφεραν μοναδικές (για τότε) ικανότητες με τους πυραύλους Standard SM-1 που ενσωμάτωναν.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ IFF: Αναγνώριση Φίλου ή Εχθρού στο Αιγαίο
Ο κρίσιμος ρόλος των συστημάτων IFF στην αεράμυνα Τα συστήματα IFF (Identification Friend or Foe) αναπτύχθηκαν για να πραγματοποιείται έγκαιρα η αναγνώριση φίλιων ή εχθρικών μέσων στον αέρα. Η ανάπτυξη των συστημάτων IFF είναι συνδυασμένη με την ανάπτυξη των βλημάτων μεγάλης εμβέλειας, όπου ο έγκαιρος εντοπισμός αλλά κυριότερα η ταυτοποίηση του στόχου, είναι κρίσιμης σημασίας.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ: Γιατί τα υδάτινα φράγματα της Ανατολής αποτελούν ακόμα ιδανικό στόχο
Γιατί εξακολουθούν να αποτελούν ιδανικό στόχο της Πολεμικής Αεροπορίας Στο κείμενο επιχειρείται μια πρώτη προσέγγιση ενός υποθετικού σεναρίου προσβολής του μέγιστης σημασίας γεωπολιτικού στόχου της Τουρκίας, αυτού του φράγματος Ατατούρκ στην Ν.Α.Τουρκία. Σε αυτό εξετάζουμε τις πιθανότητες επιτυχίας ενός πλήγματος από τον «στρατηγικό» συνδυασμό της ΠΑ Mirage 2000/SCALP-EG.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Τα προγράμματα που θα άλλαζαν τη μορφή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ
Από την βόμβα κατεύθυνσης λέιζερ της δεκαετίας του ‘80 έως και το σύστημα Η/Π Ε-292, οι ελληνικές προσπάθειες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας υπήρξαν πολλές και ιδιαίτερα επιτυχημένες, ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί έτσι εάν υπήρχε η απαραίτητη υποστήριξη από το κράτος. Αυτή η υποστήριξη δεν ήρθε ποτέ όμως.
ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΑΡΜΑΤΩΝ & TOMA: Υπάρχουν και οικονομικές λύσεις για την προστασία τους
Η παράλληλη ανάπτυξη και κατασκευή νέων αρμάτων μάχης με ισχυρότερες θωρακίσεις και αντιαρματικών όπλων από την άλλη, αν και κοινή αφορά δύο εντελώς διαφορετικούς σκοπούς: Η μεν πρώτη έχει ως στόχο την προστασία του άρματος μάχης έναντι των απειλών η δε δεύτερη την διάτρηση της θωράκισης αυτής, για την εξουδετέρωση του στόχου. Στην συνεχή αυτή διαπάλη υπάρχουν προτάσεις που μπορούν να εγγυηθούν αυξημένα περιθώρια επιβιωσιμότητας για τα άρματα μάχης.
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: Το αποτέλεσμά της θα καθορίσει την γεωστρατηγική μορφή της Ανατολικής Μεσογείου
Μια σύγκρουση που μέχρι πριν από ένα χρόνο θα αποτελούσε σενάριο γεωστρατηγικής φαντασίας, εκτυλίσσεται στην Κυρηναϊκή με έπαθλο, όχι μόνο τα πετρελαϊκά πεδία της εύφορης ενεργειακά Λιβύης, αλλά και τον γενικότερο έλεγχο της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου. Τουρκία και Αίγυπτος συγκρούονται σε όλα τα επίπεδα. Διαβάστε πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτή η σύγκρουση και πώς θα καθορίσει ακόμα και την ελληνική παρουσία στην περιοχή.