Οι οίκοι ανοχής στη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πολλά οικονομικά θύματα του κορωνοϊού, καθώς όπως λένε οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, λόγω του ιού έχει μειωθεί κατά πολύ η πελατεία και έχουν αυξηθεί τα λουκέτα.
Από τις 15 Ιουνίου, όποτε και οι οίκοι ανοχής άνοιξαν μετά την καραντίνα, η κίνηση είναι αισθητά μειωμένη, παρόλο που όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες τα μέτρα προστασίας και υγιεινής τηρούνται αυστηρά.
«Εν μέσω πανδημίας, καλώς ή κακώς, όσοι εργάζονται σε οίκους ανοχής, βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους καθημερινά, προσπαθώντας κάπως να ζήσουν. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το ρίσκο από τον κίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στην τοπική ιστοσελίδα Thesstoday.gr.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην περιοχή των Σφαγείων υπάρχουν μέχρι σήμερα 42 οίκοι ανοχής που λειτουργούν νομίμως, ωστόσο, ελάχιστος είναι ο κόσμος που επισκέπτεται πλέον τους συγκεκριμένους χώρους.
«Από την ημέρα που ανοίξαμε μέχρι και σήμερα έχει μειωθεί πάρα πολύ η κίνηση. Ειδικά τις καθημερινές δεν πατάει ψυχή, περιμένουμε την Παρασκευή και το Σάββατο για να δούμε λεφτά στα χέρια μας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής, όπως και εγώ, έχουμε ρίξει πάρα πολλά λεφτά για τα μαγαζιά μας, και τώρα παρακαλάμε να βρούμε αγοραστές ώστε να τα πουλήσουμε», αναφέρει.
Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα, με την κρίση του κορωνοϊού, στη Θεσσαλονίκη άλλαξε και η πελατεία στους οίκους ανοχής. Η πλειονότητα είναι πλέον μετανάστες, που τις περισσότερες φορές κοιμούνται δίπλα από τους χώρους ή κάπου στη γύρω στην περιοχή.
Φύλακας ενός οίκου ανοχής, ανέφερε στο Thesstoday.gr, πως πέρα από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, με τον οποίο έρχονται αντιμέτωπες οι εργαζόμενες, ένας ακόμη σημαντικός φόβος είναι η εγκληματικότητα της περιοχής.
«Οι περισσότερες εργαζόμενες πλέον αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και έξω από τους οίκους ανοχής, καθώς δεν νιώθουν καθόλου ασφαλείς. Γίνονται συνέχεια φασαρίες γιατί πολλοί θέλουν να μπουν στο χώρο ενώ είναι μεθυσμένοι, και δεν τους επιτρέπεται. Έχουν υπάρξει κατά καιρούς διάφορα σκηνικά, κλέβουν κοπέλες συχνά, τις ακολουθούν στο δρόμο και φωνάζουν διάφορα, ενώ αρκετές φορές μαχαιρώνονται και μεταξύ τους», καταλήγει.
Πηγή: Thesstoday.gr