Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες ευθύνεται για τους πολλούς θανάτους λέει ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Νοσοκομείο Αττικόν και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, σημειώνοντας πως είναι πολλοί οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 , υπάρχει μια δυσπιστία στα εμβόλια που έχει καλλιεργηθεί είτε από θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από όσα ακούνε για τις ελάχιστες παρενέργειες που έχουν καταγραφεί, ενώ τόνισε πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και πρέπει να γίνονται. Όσον αφορά τις παρενέργειες,σημείωσε πως είναι αυτονόητο σε τόσο μεγάλο αριθμό εμβολιασμών να υπάρχουν και ελάχιστες παρενέργειες.
Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αυξημένο αριθμό θανάτων που συνεχίζει να καταγράφει η χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι υπάρχει η παρεχόμενη νοσηλεία είναι υψηλού επιπέδου. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι.
Εξήγησε παράλληλα, ότι μεγάλο πρόβλημα είναι η κόπωση του πληθυσμού. Μιλώντας για τα λεγόμενα «κορωνοπάρτι», ο ίδιος εξήγησε ότι μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα για όσους συμμετέχουν, διότι είναι νεαρής ηλικίας και ελάχιστοι θα το περάσουν βαριά. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι έχουν επαφές με μεγαλύτερες ηλικίες, μεταφέροντας τον ιό σε αυτούς που ενδεχομένως να έχουν σοβαρές επιπλοκές.
Μιλώντας για το Σύστημα Υγείας, ο κ. Λουκίδης είπε ότι παραμένει η μεγάλη πίεση. Εδώ και δύο μήνες όπως είπε, δεν υπάρχει βελτίωση στην εικόνα. Ενώ πρόσθεσε, πως ακόμη και αν μειωθούν τα κρούσματα ακόμη και οι νοσηλείες, πάλι θα βλέπουμε αυξημένο αριθμό στις ΜΕΘ. Και αυτό, διότι όπως εξήγησε, χρειάζεται αρκετές μέρες ώστε να μπει κάποιος στη Μονάδα και επιπλέον δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος παραμονής εκεί.