Για άλλα δύο χρόνια θα παραμείνουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες η «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», με διάταξη που εξέδωσε η Οικονομική Εισαγγελία, λύνοντας τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέως.
Αρχικά η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου έκριναν ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν επί της ουσίας και διαβίβασαν την υπόθεση της άρσης ή μη της προστασίας μαρτύρων στην Οικονομική Εισαγγελία, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι» θα παραμείνουν στο πρόγραμμα προστασίας κατόπιν ελέγχου της συνδρομής των νομίμων και ουσιαστικών προϋποθέσεων και αιτιολογημένου αιτήματος της ΥΜΕ (Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα».
Η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης», έχουν εξεταστε από την ανακρίτρια, στον Άρειο Πάγο,υπό άκρα μυστικότητα και διατηρώντας την ανωνυμία τους.
Ο «Μάξιμος Σαράφης» ζήτησε και έγινε δεκτό, να μην προσέλθει στον Άρειο Πάγο αλλά να καταθέσει ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού χώρου της ΕΛΑΣ. Η «Αικατερίνη Κελέση» προσήλθε στο γραφείο της ανακρίτριας με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της.
Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε την άποψη πως έπρεπε να καταθέσουν με τα πραγματικά τους στοιχεία, τονίζοντας ότι η προστασία των δύο μαρτύρων αφορά μόνο στην υπόθεση Novartis και όχι άλλες υποθέσεις.
Όπως είχε αναφέρει στην πρότασή της 46 σελίδων μεταξύ της έρευνας για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και της έρευνας για τις πρακτικές που εφάρμοζε η Νovartis δεν υπάρχει καμία συνάφεια, ούτε σε νομικό ούτε σε ουσιαστικό επίπεδο.
Ανέφερε μάλιστα η εισαγγελική λειτουργός ότι τα περί ουσιαστικής συνάφειας των δύο αυτών υποθέσεων αποτελούν «εφεύρημα και αυθαίρετη νομική κατασκευή».