ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι να κάνω με τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα είναι συνήθως γλυκά τα οποία αγοράζονται ή φτιάχνονται σε υπερβολική ποσότητα και τελικά μετά τις γιορτές δεν τα τρώει κανείς.

Αν βαρέθηκες και εσύ τη γεύση των κουραμπιέδων σου έχουμε 2 σούπερ συνταγές ώστε να ξετρελάνεις τους αγαπημένους σου.

Τρουφάκια από κουραμπιέδες
Υλικά

20 κουραμπιέδες

2 ½ κ.σ. μαργαρίνη

4 κ. γ. κακάο

25 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τους κουραμπιέδες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε κακάο. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τους κουραμπιέδες και ανακατεύουμε. Τέλος, αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο ενώ στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια και πασπαλίζουμε με τρούφα ή με κακάο.

Τάρτα από κουραμπιέδες
Υλικά
10 κουραμπιέδες

150 γρ. βούτυρο

400 γρ. κρέμα γάλακτος

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 κουτ. σούπας μέλι

3 κ γ κακάο

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας το μπλέντερ κάνουμε σκόνη τους κουραμπιέδες. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τρίμματα με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το απλώνουμε σε μια ταρτιέρα προσέχοντας να στρωθεί καλά στον πάτο και στα τοιχώματα ενώ το αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.
Για την κρέμα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να βράσει και την περιχύνουμε πάνω από την σοκολάτα που πριν έχουμε κάνει κομμάτια.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από την τάρτα πασπαλίζοντας με κακάο. Τέλος, αφήνουμε την τάρτα για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.