Στα χέρια των 12 κτηνιάτρων, που αποτελούν την «Ομάδα Εργασίας», η οποία συστήθηκε από το Υπουργείο, βρίσκεται η ζωή της Χασίγια, της μικρής λευκής θηλυκής τίγρης, που εγκαταλείφτηκε παράλυτη έξω από το Αττικό Πάρκο.
Ωστόσο, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, όχι μόνο δεν ήταν αισιόδοξες για την εξέλιξη της υγείας της, αλλά αντιθέτως, κρίνονται ως απελπιστικές.
Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις βιοψίας οστών, στις οποίες υπεβλήθη η μικρή λευκή τίγρης, αφού της αφαιρέθηκε και μεταλλική λάμα, που της είχε τοποθετήσει ο άγνωστος, o οποίος την απέκτησε παράνομα και την κακοποίησε, έδειξαν ότι, πάσχει από σοβαρή μεταβολική νόσο, που της προκαλεί κατάγματα.
Οδεύει προς την ευθανασία
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προσανατολίζονται στην έσχατη λύση, καθώς όπως λένε δεν θα υπάρχει ποιότητα ζωής, για το τιγράκι, που είχε την ατυχία, να αιχμαλωτιστεί από άγνωστους κτηνανθρώπους, οι οποίοι του συμπεριφέρθηκαν με απανθρωπιά και βαρβαρότητα, με σκοπό το κέρδος.
Για την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη της κατάστασης έχουν ενημερωθεί και οι δύο αρμόδιες εισαγγελείς, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος κ. Σταθουλοπούλου, όπως και η Αντεισαγγελέας ΑΠ Αναστασία Μασούρα, που εποπτεύει την υπόθεση σε ανώτερο επίπεδο.
«Δόθηκε αγώνας για να επανέλθει στη ζωή»
Την ίδια στιγμή, ως «εξαιρετικά απελπιστική», χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας της Χασίγια, η Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, «Νέμεσις», επικαλούμενη και τη γνωμοδότηση των 12 επιστημόνων για το ζώο: «Παίρνει τριπλό σχήμα ισχυρών παυσίπονων και ναρκωτικό για να αντέχει τους πόνους. Έχει σπασμένα κόκαλα και τα πνευμόνια του συμπιέζονται. Έπαθε ανακοπή και έδωσαν αγώνα να το επαναφέρουν».