Νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ο οποίος ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν θα μείνει μόνο με τον 18χρονο που ομολόγησε την εκτόξευση της φωτοβολίδας που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.
«Εχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία και για τα «πολεμοφόδια» που είχαν κρύψει έξω από το γήπεδο και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές θα φτάσουν όσο πιο βαθιά μπορούν για την εξάρθρωση της συμμορίας.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στα στοιχεία που παρέδωσε μαζί με τον κ. Βρούτση στην εισαγγελία υπάρχουν τα ονόματα 200 σκληρών χούλιγκαν. Περίπου οι 100 από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις σχετιζόμενα με το οργανωμένο έγκλημα (όπλα και προστασίες) και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και τα ονόματα των καθοδηγητών τους.
Μιλάμε για οργανωμένες συμμορίες που δρουν με ιεραρχία και σχέδιο ανέφερε και δεν παρέλεψε να αφήσει αιχμές και σε βάρος των διοικήσεων των ΠΑΕ.
«Όταν κάτι δεν καλά συνολικά σε έναν χώρο, δεν μπορείς να πεις ότι είναι εκτός των ευθυνών (για τις ΠΑΕ). Από εκεί και πέρα δεν είναι όλα τα πράγματα ίδια και δεν θα ήταν σωστό να λέμε ελαφρά τη καρδία ότι έχει ευθύνη ο Α, ο Β, ο Γ. Υπάρχει όμως χωρίς αμφιβολία μία αίσθηση και νομίζω ότι η έρευνα της δικαιοσύνης θα φτάσει και σε αυτά, με βάση διάφορα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και που αν χρειαστεί θα ψάξουμε να βρούμε και να προσκομίσουμε, ότι τουλάχιστον υπάρχει μία ανοχή, αν όχι σε πολλές περιπτώσεις μία υποκίνηση από διάφορους κύκλους αυτών των ακραίων συμπεριφορών, αυτών των οπαδών, αυτών των φιλάθλων. Και από την άλλη για να το πούμε και ολόκληρο καταλήγουν στο τέλος να είναι και όμηροί τους. Εδώ δηλαδή αυτή η παράνοια και ο κατήφορος του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία πολλά χρόνια οδήγησε σε αυτή την ιστορία, να έχουν εκθρέψει στρατούς τέτοιους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι φετινό, περσινό ή προπέρσινο, είναι σε βάθος δεκαετίας και από ένα σημείο και μετά να μην μπορούν να τους ελέγξουνε σε όλη τους την έκταση. Να έχουν καταστεί όμηροι οι ίδιοι, εδώ έχουμε φτάσει και τώρα έχουμε ξεπεράσει κάθε ίχνος και κάθε λογική και το λέω ως ένας άνθρωπος που μου αρέσει το ποδόσφαιρο που έχω ζήσει στα γήπεδα, που καταλαβαίνω τους ανθρώπους που είναι εκεί. Δεν μπορεί για ένα γκολ που δεν μέτρησε ή για ένα οφσάιντ που δεν δόθηκε να δημιουργούμε την αίσθηση ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα. Υπάρχουν όρια.
Υπάρχουν ενδείξεις από δημοσιεύματα που προσκόμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού σε βάθος χρόνου, εάν αυτά συνιστούν καθαρή υποκίνηση ή αν δεν συνιστούν, ενθάρρυνση ή οτιδήποτε άλλο, είναι κάτι που θα καθοριστεί από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Οικονόμου όταν ρωτήθηκε αν η έρευνα προχωρήσει ακόμα και στην περίπτωση που φτάσει σε κάποιο άβολο σημείο απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι που να αποτελεί φραγμό για τη Δικαιοσύνη και δεν υπάρχει κάτι που να σταματήσει την πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης να υποστηρίξει την απόλυτη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης που αφορά σε ανθρώπινες ζωές και την ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση μας, η υποχρέωσή μας απέναντι στη νέα γενιά, απέναντι στο σύνολο των πολιτών που απαιτούν συνεχώς να κάνουμε βήματα που θα οδηγήσουν στο να αποδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το φαινόμενο του χουλιγκανισμού και της οπαδικής βίας.να αποτελεί φραγμό τη Δικαιοσύνη και κάτι που θα εμποδίσει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί ο χουλιγκανισμός και η οπαδική βία».
«Για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα θα πρέπει η ταυτοπροσωπία να γίνεται με ηλεκτρονικό εισιτήριο και να λειτουργούν οι κάμερες. Οι κάμερες που έβαλαν υπολείπονται σε προδιαγραφές και αυτό είναι ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε» είπε επίσης σε άλλο σημείο των δηλώσεών του αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι αν δεν εφαρμοστούν όλες οι προυποθέσεις που ζητά η Πολιτεία τότε θα επανεξεταστεί η απόφαση για τη δίμηνη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κόσμο.