ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο προανήγγειλε ο Κασσελάκης

«Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινωνική αναγκαιότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, απαντώντας σχετικά με το αν στόχος είναι τελικά η πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές παρά τη διάσπαση ή αν ο πήχυς είναι το αρχικό 17%. Όπως είπε, «γι’ αυτό το λόγο» πιστεύει πως θα είναι πρώτος. «Είμαστε ένα συμπαγές κόμμα» είπε, τονίζοντας πως τώρα «προστίθεται κόσμος» παρ’ όλο που έχασε σε «κοινοβουλευτική παρουσία». «Υπάρχουν πολλά λαμπρά μυαλά που θέλουν να εργαστούν ανιδιοτελώς για το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μία πηγή που λέγεται κοινωνία. Από εκεί αντλούμε, από την κοινωνία, έξω από τις βαρωνίες της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

«Δεν μπορείς να είσαι πολιτικός και να μην ακούς τους πολίτες», είπε αναφερόμενος στις απροειδοποίητες περιοδείες του, προσθέτοντας ότι το ίδιο θα κάνει και ως πρωθυπουργός της χώρας. Είπε ότι ο λόγος που δεν ανακοινώνει το πρόγραμμα του για μερικές περιοδείες είναι επειδή θέλει να ακούσει «αδιαμεσολάβητα» από όλους τους πολίτες και όχι μόνο από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ τα παράπονα και την πραγματικότητα τους. Σχολίασε ότι πρέπει να έχεις μια καλή κομματική οργάνωση, «αλλά θέλεις να ακούς και ένα κόσμο που είναι έξω από την κομματική οργάνωση». Σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να μπορούμε να καταλαβαίνουμε εμείς στα κεντρικά του κόμματος στην Κουμουνδούρου ποια είναι η αλήθεια εκεί έξω, ποια είναι τα ζητήματα και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λάθος, διότι μόνο έτσι θα γίνουμε κυβέρνηση, εάν μαθαίνουμε τα λάθη μας και μετά τα διορθώνουμε.

Εξάλλου, αναφορικά με τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, την χαρακτήρισε «εξαιρετική» και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας» και «πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος».

Εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος στο επερχόμενο Συνέδριο και μίλησε για «προπαγάνδα  της ΝΔ» σε ό,τι αφορά το πόσο «αριστερός» είναι, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μία υπεύθυνη παράταξη» με στόχο « να αλλάξει τον τόπο και να το κάνει με σύνεση και διαφάνεια».

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του για τις πολιτικές ασφάλειας, είπε πως «μπορείς να έχεις και ασφάλεια και κοινωνική ένταξη» και πως «το βασικό είναι να εφαρμόζεις τους νόμους και να μην υπάρχει ατιμωρησία».

Στην ερώτηση για την αποχώρηση των 11 βουλευτών είπε πως «αυτό ανήκει στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι οι οργανώσεις μας συνεδριάζουν, ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, έρχεται πολύς νέος κόσμος και όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις. Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος».

«Είμαστε το μόνο κυβερνητικό κόμμα το οποίο μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια» υπογράμμισε ο Στ. Κασσελάκης στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με «όμορους χώρους».

Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «μόλις περάσαμε από μια διάσπαση είμαστε κυριολεκτικά στον ναδίρ τις μετα -Αλέξη, μετεκλογικής πορείας μας», ωστόσο, όπως διευκρίνισε ήδη υπάρχουν «σημαντικά σημάδια ανάκαμψης». Επίσης, είπε πως ο ίδιος «σπάει πολλά ταμπού της ελληνικής κοινωνίας» και ότι «όταν σπας ταμπού είναι απολύτως «θεμιτό» ο Έλληνας πολίτης να χρειάζεται «χρόνο».

Δείτε τη συνέντευξη