Η αρχή έγινε με το ελαιόλαδο. Τώρα προστέθηκε και το κακάο με την τιμή του στις διεθνείς αγορές να υπερτριπλασιάζεται ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζει άμεσα την παραγωγή.
Από 2.982 δολάρια ο τόνος πέρυσι τον Απρίλιο ξεπερνά πλέον τα 10.600 δολάρια, αύξηση που ξεπερνά το 250%.
Η αύξηση της τιμής του κακάο επηρεάζει και τις τιμές της σοκολάτας, με τα παραδοσιακά σοκολατένια πασχαλινά αυγά να «κοιτούν» απειλητικά τους καταναλωτές και τις προβλέψεις να είναι απαισιόδοξες.
Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ