Σήμερα η τιμή των αμνοεριφίων και ανάλογα με τα σημεία πώλησης, ξεκινά από τα 9 ευρώ και πλησιάζει ως τα 17 για το αρνί, ενώ το κατσίκι ξεκινά από τα δέκα και μπορεί να ξεπεράσει και τα 18 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού φέτος από 76,53€ έως 109,03 που ήταν πέρσι, φτάνει στα 89,04€ έως 130,04€ φέτος, μια αύξηση που κυμαίνεται από 16,3 έως 19,3%.
Κι αυτό, επειδή εκτός από τον «οβελία», αρκετά προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού είναι ακριβότερα συγκριτικά με πέρσι.
Τη μεγαλύτερη ζημιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό κάνουν το λάδι, τα φρούτα και τα λαχανικά.
Ενδεικτικά το ελαιόλαδο αυξήθηκε κατά 45,2%, τα μήλα και τομάτες πάνω από 30%, τα πορτοκάλια 27,8% τα κρεμμύδια 22,7%.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA