ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ξηλώνουν» και με τα χέρια παράνομες κατασκευές στη Ρόδο αλλά για πόσο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Εργαζόμενοι επιχείρησης στην παραλία Μικρός Γιαλός, στον Άγιο Παύλο της Λίνδου, ξηλώνουν άρον άρον με τα χέρια και σφυριά την ξύλινη πλωτή εξέδρα που είχαν χτίσει παράνομα στη θάλασσα…

Πιο εκεί, δυο άλλοι εργαζόμενοι της επιχείρησης κουβαλούν ξαπλώστρες από την παραλία και πιο πίσω ξηλώνουν πέργκολες και αυθαίρετες ξύλινες κατασκευές, και απομακρύνουν τα μπάζα από την παραλία.

Ενδεικτική είναι η εικόνα της παραλίας, πριν και μετά τον καθαρισμό της από παράνομες ξαπλώστρες, τις οποίες εκμεταλλευόταν επιχειρηματίας χωρίς να έχει εκδώσει την παραμικρή άδεια.

Πάντως ακτιβιστές  και κάτοικοι του νησιού, αναρωτιούνται πόσο θα παραμείνουν καθαρές οι παραλίες αυτές έως το τέλος της σεζόν, όταν την ίδια στιγμή υπάρχουν και άλλες παραλίες – ακόμη και στο παραλιακό μέτωπο του νησιού όπως καταγγέλλουν – που παρουσιάζουν σοβαρές παρατυπίες.

Στο επόμενο διάστημα  κλιμάκια του Δήμου, των Αστυνομικών και λιμενικών αρχών, της Κτηματικής Υπηρεσίας αλλά και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, θα σαρώνουν το νησί  για τυχόν παράνομα ομπρελοκαθίσματα που θα… ξεφυτρώνουν στις παραλίες.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1