ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολαύστε την θάλασσα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία – Δείτε 20 ελεύθερες παραλίες στην Αττική

Οι οργανωμένες παραλίες, μπορεί να προσφέρουν πολλές ανέσεις,  αλλά ταυτόχρονα αδειάζει και το πορτοφόλι.

Στην αττική ακτογραμμή υπάρχουν θαλασσινές… γωνιές που μοιάζουν νησιωτικές, με καθαρά νερά, ωραίο τοπίο και αρκετό χώρο για να απλώσεις την πετσέτα σου και την ομπρέλα σου.

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν μια απόδραση στην παραλία χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα, υπάρχει πάντα η οικονομική και πρακτική λύση της ομπρέλας. Αντί να πληρώνετε για είσοδο, ξαπλώστρες και σνακ, μπορείτε να επιλέξετε να πάτε οργανωμένοι με τον δικό σας εξοπλισμό.

Φέρνοντας μαζί σας την ομπρέλα, τις πετσέτες, τις καρεκλίτσες και ένα μικρό φορητό ψυγείο, μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη ημέρα στην παραλία χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι σας. Η εμπειρία αυτή δεν είναι μόνο οικονομικά αποδοτική, αλλά προσφέρει και μια αίσθηση ελευθερίας και αυθεντικής επαφής με τη φύση.

Οι οικογένειες που επιλέγουν αυτήν την προσέγγιση μπορούν να έχουν μαζί τους σπιτικά σνακ και ροφήματα, αποφεύγοντας τις υψηλές χρεώσεις των παραλιακών καντινών. Επίσης, το να έχετε τον δικό σας εξοπλισμό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική θέση στην παραλία, χωρίς να εξαρτάστε από τις διαθέσιμες ξαπλώστρες.

Πικ νικ στις παραλίες
Το πικνίκ στην παραλία με τα δικά σας τρόφιμα και ποτά μπορεί να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια, προσφέροντας ταυτόχρονα οικονομία και ευχαρίστηση. Μια καλοστημένη παραλία με τις δικές σας καρεκλίτσες και ομπρέλα μπορεί να γίνει το τέλειο σκηνικό για παιχνίδια, χαλάρωση και ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους.

Έτσι, με λίγη οργάνωση και προγραμματισμό, μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι και τις ομορφιές της θάλασσας χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος. Η παραλία είναι για όλους, και με την επιλογή της ομπρέλας και του φορητού εξοπλισμού, γίνεται προσιτή και διασκεδαστική για κάθε οικογένεια.

Ελεύθερες παραλίες στην Αττική
1) Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι

Ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο από αυτές, με αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Στη περιοχή φθάνει κάποιος και με αστικά λεωφορεία.

2) Λιμανάκια Βουλιαγμένης

3) Λεγραινά

Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

4) Ερωτοσπηλιά-Πόρτο Ράφτη

Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη.

5) Κακιά Θάλασσα- Κερατέα

6) Παραλία Ζούμπερι- Νέα Μάκρη

7) Παραλία Μαρίκες- Ραφήνα

8) Βοτσαλάκια Καστέλλας

Η παραλία βρίσκεται μεταξύ των λιμανιών της Ζέας και της Καστέλας.

9) Εδέμ Π. Φαλήρου

Ένα από τα σημεία του παραλιακού μετώπου όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του χωρίς να πληρώσει .

10) Άγιος Κοσμάς

Ελεύθερη πλαζ των νοτίων προαστίων. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το τραμ και το αυτοκίνητο.

11) Γλυφάδα

12) Λουμπάρδα Κορωπίου

Βρίσκεται στο 33ο χλμ. της Λ. Σουνίου.

13) Γαλάζια Ακτή

Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου.

14) Πεύκο

Βρίσκεται στο 41ο χλμ. της λ. Σουνίου.

15) Μαύρο Λιθάρι

Έχει πάρει το όνομα της από τον μαύρο βράχο, στην αριστερή πλευρά της και βρίσκεται στο 46ο χλμ. της λεωφόρου Σουνίου στην περιοχή της Σαρωνίδας.

16) Θυμάρι

Βρίσκεται στο 54ο χλμ. της λεωφ. Σουνίου και είναι διαχρονική επιλογή όσων δεν ενδιαφέρονται για τις ευκολίες μιας οργανωμένης παραλίας.

17) Πασαλιμάνι Σουνίου

Στο 72ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου .

18) Χαμόλια Βραυρώνας

19) Μάτι-Αγιος Ανδρέας-Κόκκινο λιμανάκι

20) Σχοινιάς