3 top δεξιά, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε πρώην βουλευτής της ΝΔ – Έμεινε στην Ιστορία με την «αρπαγή της κάλπης»

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης, ο οποίος υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993.

Η πολιτική πορεία του Λευτέρη Καλογιάννη σημαδεύτηκε από ένα αξιοσημείωτο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν διανέμονταν τα μπλε ψηφοδέλτια με το όνομα του Χρήστου Σαρτζετάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντιδρούσαν έντονα, φωνάζοντας «αίσχος» και χτυπώντας τα έδρανα.

Σε αυτό το κλίμα έντασης, ο Καλογιάννης προέβη σε μια κίνηση που έμεινε στην ιστορία: άρπαξε την κάλπη και την έβαλε στον ώμο του, αποχωρώντας από την αίθουσα. Η ενέργειά του προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος τον ακολούθησε για να ανακτήσει την κάλπη, η οποία τελικά θα κατέληγε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Λευτέρης Καλογιάννης θα μείνει στη μνήμη ως ένας πολιτικός με έντονη παρουσία και δράση, που άφησε το δικό του αποτύπωμα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.