slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος είναι ο δικηγόρος που ξυλοκόπησε τη σύζυγο! Ως συνήγορος κακοποιημένων γυναικών ζήταγε αυστηρότερες ποινές!

Ο πασίγνωστος δικηγόρος εμφανίστηκε με τη σύζυγό του σε ιδιωτικό νοσοκομείο λέγοντας ότι η γυναίκα του έπεσε από τις σκάλες. Ωστόσο δεν έπεισε τους γιατρούς που ενημέρωσαν τις αρχές και ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία.

Πρόκειται για τον δικηγόρο με τα αρχικά Α.Λ., 50 ετών. Έχει παντρευτεί δύο φορές.

Διατηρεί εδώ και χρόνια γραφείο στο Κολωνάκι και αναλαμβάνει κυρίως μεγάλες υποθέσεις του ποινικού δικαίου. Η σύζυγος του, είναι και αυτή δικηγόρος.

Μπορεί να έχει υπερασπιστεί πολλές φορές γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί, όμως στην πράξη φαίνεται τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Ο γνωστός ποινικολόγος φαίνεται να έχει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Υπήρχε και άλλη καταγγελία εις βάρος του και μάλιστα η υπόθεση είχε φτάσει

Τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν ένα χρόνο ο κατηγορούμενος ποινικολόγος ζητούσε οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν αυστηρότερες, παρακινούσε τις γυναίκες να σπάνε τη σιωπή τους και να μην υπομένουν την κακοποίηση.

Σχολιάζοντας ωστόσο τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, ο ίδιος ο ποινικολόγος υποστήριζε πως «είναι δύσκολο να μειωθεί το έγκλημα επειδή αυστηροποιούνται οι ποινές», ζητώντας να αλλάξει το σωφρονιστικό σύστημα.