ΔΙΕΘΝΗ

Φειδίας: Ευρωβουλευτές πληρώνουν άτομα για να βάζουν στεφάνια σε κηδείες

Τις προτεραιότητες και τους στόχους ανέλυσε φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα, ο ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, ένα μήνα μετά την εκλογή του.

Αρχικά ανέφερε ότι, είναι πολύ εύκολο να διαφθαρείς, είναι πιο επικίνδυνο γιατί έχεις να διαχειριστείς πολλά λεφτά και εξουσία.

«Από το πρωί ως τη νύχτα είναι στο Ευρωκοινοβούλιο αν και ακόμη να ορκιστώ. Δουλεύω αρκετά, είναι έξτρα δουλειά για μένα. Γνώρισα 50 ευρωβουλευτές και έμαθα κάποια πράματα. Είμαι celebrity είναι πλεονέκτημα για μένα έχω τα μάτια στραμμένα σε μένα», είπε.

Κληθείς να απαντήσει αν θα μπει σε πολιτική ομάδα, απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο λαός της Κύπρου. «Ή θα μπω στους πράσινους ή θα παραμείνω χωρίς ομάδα. Διαφωνώ σε αρκετά πράγματα με τους πράσινους αλλά εκεί να είμαι πιο ελεύθερος να ψηφίζω ότι θέλω», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, γίνεται μεγάλη σπατάλη λεφτών. «Υπάρχουν ευρωβουλευτές που πληρώνουν άτομα για να βάλλουν στεφάνια στις κηδείες».

Όσο αφορά τη συζήτηση για το βέτο, είπε ότι καταλαβαίνει και την πλευρά της Κύπρου αλλά και των υπόλοιπων χωρών.

«Έκανα 100 συνεντεύξεις σε άτομα που έχασαν τη δουλειά τους στην ευρωβουλή. Έχω 4 άτομα στην ομάδα μου».

Σημείωσε επίσης ότι αιτήθηκε για να συμμετάσχει στις επιτροπές για την παιδεία, την εξωτερική πολιτική και PETI που δέχονται αναφορές από τον κόσμο.

Κληθείς να απαντήσει αν θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το περιεχόμενο των βίντεο του, απάντησε ότι ήδη το έχει αλλάξει. «Θα κάνω λάθη, είμαι 24 χρονών, αλλά προτιμώ να δοκιμάσω για να μάθω».