3 top δεξιά, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» Κασσελάκη σε «87» και πρόταση κατάργησης όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ

Καταστατικές αλλαγές πρότεινε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ παράλληλα απέρριψε την πρόταση των διαφωνούντων για δύο δημοψηφίσματα.

«Μόνο μέσα από Καταστατικό Συνέδριο μπορούν να εγκριθούν αλλαγές στο ισχύον καταστατικό, και όχι μέσω δημοψηφισμάτων, βάσει του άρθρου 53», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στο αίτημα των «87» για τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων τον Οκτώβριο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει την αντικατάσταση της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Η ΚΕ να γίνει εθνικό συμβούλιο και τα μέλη από 300 να μειωθούν σε 201. Σε αυτή θα μετέχουν 20 Συντονιστές, 20 Αναπληρωτές Συντονιστές των Περιφερειακών Επιτροπών Μελών και θα συνεδριάζει μόνο δυο φορές τον χρόνο. Η Πολιτική γραμματεία να γίνει πολιτικό συμβούλιο με 21 μέλη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ  πρέπει να τελειώνει με την εποχή  των θολών διαχωριστικών γραμμών και των ισορροπιών, χωρίς φράξιες και επετηρίδες», ανέφερε και πρόσθεσε «ότι γι’ αυτό θα ζητήσω από την Επιτροπή Καταστατικού να το κατοχυρώσουμε και θεσμικά στο κόμμα μας».

«Αυτά πρέπει να συζητήσουμε. Σε αυτά πρέπει να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε από τώρα, μέχρι το Καταστατικό μας Συνέδριο, το οποίο προτείνω να γίνει το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου».

«Όλες και όποιες αλλαγές είναι να γίνουν, πρέπει να γίνουν συλλογικά και με συντροφικότητα», τόνισε, κλείνοντας την ομιλία του.