ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι η αρχηγός της μαφίας δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα

Τα στόματα ανοίγουν για το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε μέσα στους κόλπους του Δήμου Αθηναίων. Οι αποκαλύψεις είναι απανωτές για τον τρόπο λειτουργίας των επίορκων υπαλλήλων, οι οποίοι φέρονται να ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες  μιας γυναίκας 43 ετών.

Η 43χρονη με τα αρχικά Κ.Α. φαίνεται ότι είχε το γενικό πρόσταγμα.

«Ψάρευε» επιχειρηματίες, κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως το Σύνταγμα και το Γκάζι, με την υπόσχεση ότι θα είναι στο απυρόβλητο από ελέγχους του υγειονομικού, της δημοτικής αστυνομίας ή της πολεοδομίας.

Το απίστευτο είναι ότι συνόδευε τους επίορκους υπαλλήλους στα καταστήματα, όταν έκαναν ελέγχους, για να εκφοβίσει τους επιχειρηματίες, δείχνοντάς τους ότι έχει διασυνδέσεις και αν δε συνεργαστούν, θα έχουν συνέπειες.

Η «εγκέφαλος» της σπείρας, όπως προκύπτει, το 2009 είχε κατηγορηθεί για «απόπειρα απάτης», καθώς παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000. Τελικά συνελήφθη και δεν πρόλαβε να εισπράξει τα χρήματα.

Το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση, διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831,38 ευρώ.