ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλαιό Φάληρο: Επίθεση ανήλικων κουκουλοφόρων με ρόπαλα σε σχολειό – Σοβαρός τραυματισμός δύο 15χρονων

Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο προαύλιο σχολείου στο Παλαιό Φάληρο, όταν τρεις ανήλικοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν με ρόπαλα και επιτέθηκαν βίαια σε δύο συνομήλικούς τους για «τα μάτια ενός κοριτσιού», όπως αναφέρουν μαρτυρίες. Η επίθεση συνέβη μπροστά σε συμμαθητές των θυμάτων, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τους δράστες την ώρα που σκαρφάλωναν τα κάγκελα του σχολείου.

Οι δράστες, φορούσαν κουκούλες και οπλισμένοι με ρόπαλα, πέρασαν τα κάγκελα του σχολείου. Εντοπίστηκαν από μαθητές έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά παρά την παρουσία τους, οι εισβολείς κατάφεραν να πλησιάσουν ανενόχλητοι τα θύματά τους. Δύο 15χρονοι μαθητές, που κάθονταν στο προαύλιο με τους φίλους τους, δέχτηκαν τις πρώτες επιθέσεις.

Ένας γονέας μίλησε για την ανησυχητική κατάσταση, λέγοντας πως οι δράστες φαίνεται να αναζητούσαν συγκεκριμένο άτομο: «Μπήκαν μέσα οι κουκουλοφόροι, ψάχνανε έναν Γιώργο».

Σοβαρός τραυματισμός δύο μαθητών
Η επίθεση ήταν βίαιη και προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στους δύο μαθητές. Ένας από τους μαθητές λιποθύμησε από τα χτυπήματα, ενώ ο άλλος υπέστη τραύμα στο κεφάλι. Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δράστες χτυπούσαν με σιδερένιο γκλοπ, το οποίο μάλιστα έσπασε πάνω στα χέρια ενός από τα θύματα.

Οι γονείς των παιδιών που τραυματίστηκαν μίλησαν συγκλονισμένοι στα μέσα ενημέρωσης, εξηγώντας την ένταση της επίθεσης και τον φόβο που έζησαν όταν είδαν τα παιδιά τους σε αυτή την κατάσταση. «Πήρα τηλέφωνο το παιδί και εκεί που μου μίλαγε έχασε τις αισθήσεις του και φώναζε μία μαμά από μέσα ‘βοήθεια, βοήθεια ελάτε κάποιος το παιδί’».

Μαρτυρίες μαθητών και γονέων
Ένας μαθητής που ήταν παρών την ώρα της επίθεσης περιέγραψε τους δράστες: «Είχε ο ένας χαρακτηριστικό μαλλί έτσι λίγο πεταχτό ξανθό και φόραγαν full face. Πόσο να ήταν; Του 2008, του 2009 αυτά τα παιδιά που μπήκαν και τους βάρεσαν;».

Ο πατέρας ενός από τα θύματα επιβεβαίωσε την κατάσταση, λέγοντας ότι ήταν μία επίθεση στη λάθος στιγμή και στο λάθος σημείο, χωρίς φαινομενικά κάποιο σοβαρό κίνητρο.

Παρόμοιο περιστατικό στην Πετρούπολη
Παράλληλα, μία ακόμη επίθεση ανηλίκων καταγράφηκε στην Πετρούπολη, όπου δύο έφηβοι 15 και 16 ετών δέχθηκαν επίθεση από τρεις συνομήλικούς τους που, υπό την απειλή μαχαιριού, επιχείρησαν να τους ληστέψουν. Τα θύματα κατάφεραν να φωνάξουν για βοήθεια, γεγονός που οδήγησε τους δράστες να τραπούν σε φυγή.

Λίγα μέτρα πιο κάτω συνελήφθησαν με τους αστυνομικούς να τους περνούν χειροπέδες.

«Ήτανε τρεις. 3 νεαρά παιδάκια. Ήτανε δύο αστυνομικά αυτοκίνητα τα οποία τους περιτριγύρισαν τελοσπάντων γιατί αυτή μόλις τους είδα ναι προφανώς άρχισαν να τρέχουν και εγώ άκουσα τις φωνές. Άρχισαν οι αστυνομικοί να τους ψάχνουν, σωματικό έλεγχο τους είχαν πάρει κάποια κινητά και μιλάγανε με το Αστυνομικό Τμήμα προφανώς», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Μαζί με τους ανήλικους δράστες συνελήφθη και η μητέρα ενός εκ των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.