ΔΙΕΘΝΗ

OceanGate: Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε το πλήρωμα του Titan

Ηαμερικανική ακτοφυλακή διεξάγει σήμερα στο Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας την πολυαναμενόμενη ακρόαση για την τραγωδία του υποβρυχίου «Titan», καθώς συνεχίζει την έρευνά της σχετικά με την αιτία που οδήγησε στην «καταστροφική ενδόρρηξη» του βαθυσκάφους.
Δέκα πρώην υπάλληλοι της OceanGate καταθέτουν στην ακρόαση η οποία διερευνά αν υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα που οδήγησε στην τραγωδία.

Η πρώτη φωτογραφία του υποβρύχιου σκάφους στο βυθό της θάλασσας

Κατά την ακρόαση προβλήθηκαν εικόνες από τα συντρίμμια του «Titan» στον πυθμένα της θάλασσας, οι οποίες ελήφθησαν από τηλεχειριζόμενο όχημα στις 22 Ιουνίου 2023.

Τα τελευταία λόγια του πληρώματος

Μεταξύ των τελευταίων λέξεων που ακούστηκαν από το πλήρωμα υποβρύχιου σκάφους που κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού ήταν «όλα καλά εδώ».

Το πλήρωμα του «Titan» επικοινωνούσε με το προσωπικό υποστήριξης στο «Polar Prince» μέσω γραπτών μηνυμάτων, σύμφωνα με την παρουσίαση. Στη συνέχεια, το «Polar Prince» έστειλε επανειλημμένα μηνύματα ρωτώντας αν το «Titan» μπορούσε ακόμη να δει το πλοίο στην οθόνη του σκάφους. Το τελευταίο μήνυμα από υποβρύχιο έλεγε ότι του είχαν πέσει δύο από τα βαρίδια που το βοηθούσαν να κατέβει.

Πηγή: DialyMail