slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλιάτσικο στις σιδηροδρομικές γραμμές! Κλέβουν ακόμη και τις ράγες! Αποκαλυπτικό βίντεο!

Άγνωστοι, σε κοινή θέα, λεηλατούν τις ράγες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Όλα αυτά… «μέρα- μεσημέρι» ενώ δίπλα τους περνούν οι συρμοί.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους αγνοούν το drone που τους καταγράφει καρέ- καρέ να σπάνε τσιμεντένια περιβλήματα για να τραβήξουν τα καλώδια της ηλεκτρονικής σηματοδότησης.

Με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρουν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και φωτοσύμανσης.

Ανάμεσα στις γραμμές στον σιδηροδρομικό σταθμό του Θριασίου, οι επιτήδειοι σκάβουν και θάβονται μέσα σε αγωγούς της τηλεδιοίκησης για να κόψουν καλώδια. Μόλις αντιλαμβάνονται το drone, γίνονται καπνός. Η κάμερα γυρνάει για να εντοπίσει τη διαδρομή που ακολουθούν και να ενημερώσει την αστυνομία.

Πρόκειται για ολιγομελείς ομάδες που δρουν τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών. Συνήθως μεταφέρουν και καίνε τα καλώδια δίπλα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και πωλούν  τον καθαρό χαλκό σε παράνομα χυτήρια. Το ενδιαφέρον των κυκλωμάτων σκραπ έχει μετατοπιστεί στην ηλεκτροκίνηση, γιατί έχει μια από τις καλύτερες ποιότητες σκληρού ηλεκτρολυτικού χαλκού..

Τα συγκεκριμένα καλώδια πάνω στις κολώνες του ΟΣΕ δεν έχουν καν χαλκό! Σύμφωνα με στελέχη του σιδηροδρομικού οργανισμού, η προσπάθεια να ξηλωθούν αποδίδεται μόνο σε βανδαλισμό. Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις άγνωστοι πετούν πέτρες στα βαγόνια των συρμών. Θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια προσωπικού και επιβατών. Σε συγκεκριμένο βίντεο αποτυπώνεται ο… πετροπόλεμος σε συρμό ακόμη και απόπαιδιά, τα οποία σκαρφαλώνουν στη συνέχεια στις κολώνες. Η πρόσβαση τους στο σημείο που περνά ο σιδηρόδρομος είναι αρκετά εύκολη και κανείς δε φροντίζει να τα απομακρύνει.

Σε άλλες περιπτώσεις, πλησίον των γραμμών έχουν δημιουργηθεί απέραντοι σκουπιδότοποι. Οι άγνωστοι βάζουν σε πολλές περιπτώσεις φωτιά στα καλώδια δίπλα στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να ξεσπούν πυρκαγιές όπως αυτή πρόσφατα στο Θριάσιο. Χαρακτηριστικό είναι πως αυτοκίνητο που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ώρες στον Ταύρο, από αστυνομικούς του οικείου τμήματος, μετέφερε μισό τόνο σιδηροδρομικού υλικού από εργασίες αλλαγής γραμμών στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ