3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοψία στα ρέματα της Αττικής! Αποκαλυπτικές εικόνες

Στο ρέμα της Εσχατιάς η εικόνα είναι αποκαλυπτική για το ρέμα το οποίο περνά από πέντε δήμους και καταλήγει στο Κηφισό, το οποίο έχει μεταμορφωθεί πραγματικά σε μία απέραντη ζούγκλα.

Μέσα στο ρέμα υπάρχουν μπάζα, τηλεοράσεις, ποδήλατα, αυτοκίνητα και δέντρα, ενώ ο καθένας πετάει ό,τι βρει.

Κορμοί δέντρων, λάστιχα θαμμένα, μεγάλου όγκου κατασκευές από τσιμέντο που έχουν παρασυρθεί από τα νερά. Σπίτια αιωρούνται ακριβώς πάνω στο ρέμα. Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ της επικινδυνότητας των πλημμυρικών φαινομένων.

Το ρέμα της Χελιδονούς θυμίζει αυτοσχέδια χωματερή. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι μπάζα σκουπίδια που σε περίπτωση επίμονης βροχόπτωσης τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.

Στη λεωφόρο Κύμης, η εικόνα στο ρέμα είναι από αποκαρδιωτική, φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν με τον καιρό μπάζα αλλά και τσιμεντένιες κατασκευές.

Το ρέμα της Αγίας Παρασκευής στα Μέγαρα, το ρέμα Σούρες, από το οποίο προήλθαν οι μεγάλες καταστροφές στη Μάνδρα, το ρέμα της Ραφήνας, ο Κηφισός, το Σκόρπιο Ποτάμι στον Μαραθώνα, ο Ποδονίφτης, το Χαϊδαρορέμα, και του Σαρανταπόταμου στον Ασπρόπυργο, της Εσχατιάς και της Καναπίτσας κάθε χρόνο γίνονται ο «εφιάλτης» των κατοίκων.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1