3 top δεξιά, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη το τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν – Τα θέματα που θα ρίξει στο τραπέζι ο πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 11.40 (τοπική ώρα· 18.40 ώρα Ελλάδας), σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνάντηση θα παραστούν, εκτός από τους δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών και οι διευθυντές των διπλωματικών τους γραφείων.

Η ατζέντα της συνάντησης θα είναι σφικτή, καθώς οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ δεν δίνουν τα περιθώρια διμερών επισκέψεων.

Θα γίνει γενική επισκόπηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, σημείωσαν οι πηγές. Για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, θα γίνει αξιολόγηση μετά τη συνάντηση.

«Το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων δεν εξαρτάται από τις αμερικανικές εκλογές. Θα αξιολογήσουμε τα γεγονότα μετά τη συνάντηση και θα δούμε το βάθος των θεμάτων. Σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο και σε μια Μέση Ανατολή που παράγει κρίσεις το γεγονός ότι μπορούμε να συνομιλούμε για όλα αυτά τα ζητήματα είναι θετική κατάκτηση. Έχει θετικές επιπτώσεις στη θετική ατζέντα, ακόμα και σε ζητήματα που διαφωνούμε να μην οδηγούμαστε σε κλιμάκωση στο πεδίο» ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ