ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλυπτική μαρτυρία! Πώς έπεσε θύμα γιατρών που εμπλέκονται σε εμπόριο ωαρίων

Η Μαρία είχε όνειρο να γίνει μητέρα. Στα 36 της παντρεύτηκε τον σύζυγό της και αμέσως αποφάσισαν να κάνουν ένα παιδί. Ωστόσο ο γιατρός της, καθηγητής σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της επαρχίας, της είπε ότι θα το κατάφερνε μόνο με εξωσωματική λόγω της ηλικίας της, χωρίς όμως να την υποβάλει στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσει αν μπορεί να μείνει έγκυος φυσιολογικά.

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τον πίστεψε και ξεκίνησε αμέσως το πρωτόκολλο της εξωσωματικής. Ο γιατρός της χορήγησε τρία φάρμακα, τα οποία είναι πανάκριβα, στην ανώτερη δόση, χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις που προβλέπονται για να ορίζεται και η σωστή δόση των φαρμάκων.

Στην πρώτη εξωσωματική παρήγαγε 21 ωάρια. Έπαθε μάλιστα υπερδιέγερση ωοθηκών με αποτέλεσμα να σπεύσει στο νοσοκομείο για να την αντιμετωπίσει, καθώς είναι μια σοβαρή παρενέργεια από τα φάρμακα που χορηγούνται στις εξωσωματικές.

Ο ίδιος ο γιατρός της, όπως σημείωσε η ίδια, της είπε πως μόνο 20χρονα κορίτσια παράγουν τόσα πολλά ωάρια. Παρ’ όλ’ αυτά επέμενε ότι η εξωσωματική είναι η λύση για να γίνει μητέρα.

Μάλιστα όπως της είπε ο εμβρυολόγος γονιμοποιήθηκαν και τα 21 ωάρια και ήταν πολύ καλής ποιότητας. Στο στάδιο της εμβρυομεταφοράς, ο γιατρός μετέφερε ένα έμβρυο και δύο πήγαν στην κατάψυξη. Τα υπόλοιπα ωάρια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Στη δεύτερη εμβρυομεταφορά μετέφεραν τα δύο έμβρυα που ήταν στην κατάψυξη, αλλά και πάλι δεν έμεινε έγκυος.

Στην τρίτη εξωσωματική παρήγαγε 17 ωάρια, που επίσης γονιμοποιήθηκαν όλα, ενώ της εμφύτευσαν δύο και τα υπόλοιπα και πάλι εξαφανίστηκαν. Σε αυτήν την προσπάθεια έμεινε έγκυος, με την μαία της να της συστήνει να πάρει προγεστερόνη και να μείνει στο κρεβάτι όσο χρειαστεί μέχρι οι τιμές της ορμόνης να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα και δε θα διακυβεύεται η εγκυμοσύνη.

Ωστόσο ο γιατρός είχε άλλη άποψη και της σύστησε να μην κάνει τίποτα, να αποβληθεί το έμβρυο γιατί οι τιμές της προγεστερόνης ήταν χαμηλές και να ξανακάνει προσπάθεια τον επόμενο μήνα.

Οι πρώτες υποψίες ήρθαν όταν ο εμβρυολόγος που είχε αναλάβει τις δύο πρώτες προσπάθειες είπε στον σύζυγό της να πάνε σε άλλο κέντρο, καθώς θα έπρεπε να είχε μείνει ήδη έγκυος. Οι προσπάθειες διακόπηκαν γιατί η Μαρία νόσησε από καρκίνο του μαστού δύο φορές και πλέον είναι απαγορευτικό να κάνει παιδί, παρά το γεγονός ότι μπορεί.

Κατά τη διάρκεια ανακαίνισης του σπιτιού της, ένας από τους εργάτες, η σύζυγος του οποίου επίσης έκανε εξωσωματική, της είπε πως υπάρχουν φήμες ότι ο γιατρός που την παρακολουθούσε έκανε εμπόριο ωαρίων στην Ιταλία.  Την ίδια περίπου χρονική περίοδο δημοσιογράφος του Bloomberg επικοινώνησε με την δικηγόρο της, ώστε να του δώσει αν έχει στοιχεία για υποθέσεις εμπορίου ωαρίων.  Της είπε μάλιστα ότι υπάρχουν στοιχεία ότι γιατροί από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, όπου έκανε τις εξωσωματικές και η Μαρία, φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα εμπορίας ωαρίων.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR