3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ – Ντοκουμέντο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά

Με ειδικό εξοπλισμό πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά στη δυτική και τη βορειοανατολική Αττική στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, όπως δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους χρησιμοποιώντας ειδικούς πολιορκητικούς κριούς για να ανοίξουν τις πόρτες.

Σε μια εκ των περιπτώσεων, μάλιστα, όταν αντιλήφθηκαν ότι σε σπίτι που ήταν κλειστή η πόρτα βρίσκονταν δύο άτομα τους φώναξαν «αστυνομία, άνοιξε την πόρτα και βγες με τα χέρια στο κεφάλι».

Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε περισσότερες από 10 συλλήψεις ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας στους καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής (Βλυχό, Νέα Ζωή και νεόκτιστα Ασπροπύργου) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα, ρούχα που έφεραν οι συλληφθέντες σε διαρρήξεις, αντικείμενα που είχαν κλαπεί, 3.000 ευρώ, μια καραμπίνα και αρκετά φυσίγγια.

Μάλιστα ένας από τους κατηγορούμενος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εκ των συλληφθέντων φέρονται να εμπλέκονται σε περισσότερες από 90 διαρρήξεις.

Όσον αφορά στην επιχείρηση που έγινε στη βορειοανατολική Αττική συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων, και δύο που εμπλέκονται σε υποθέσεις με πυροβολισμούς. Από την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν αρκετά αντικείμενα (πιθανόν κλοπιμαία) ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε και ρευματοκλοπή.