slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαύριο: Η ΕΛΑΣ εξετάζει την εμπλοκή του Παλαιοκώστα στη ληστεία της χρηματοποστολής

Το ενδεχόμενο εμπλοκής του Βασίλη Παλαιοκώστα εξετάζουν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικές Αρχές σε ό,τι αφορά τη ληστεία –με λεία 1 εκατομμύρια ευρώ– της χρηματοποστολής στο Λαύριο.

Το σενάριο για εμπλοκή Παλαιοκώστα στη ληστεία στο Λαύριο προκύπτει, σύμφωνα με το Mega, τόσο από τον στόχο της εγκληματικής ενέργειας όσο και από τον τρόπο, με τον οποίο επιχείρησαν οι τέσσερις, περίπου, δράστες.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Φεβρουαρίου του 2009, μια μέρα πριν ξεκινήσει η δίκη του, ο Βασίλης Παλαιοκώστας δραπέτευσε εκ νέου από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, μια απόδραση που τον έκανε γνωστό σχεδόν παγκόσμια.

Τι ψάχνει να βρει η ΕΛΑΣ για τους «καλά διαβασμένους» ληστές στο Λαύριο
Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής έξω από πολυκατάστημα παιχνιδιών στο Λαύριο και λεία που ξεπερνά σύμφωνα με πληροφορίες το ένα εκατομμύριο ευρώ αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Για το λόγο αυτό αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας. Όπως όλα δείχνουν οι τέσσερις δράστες ήταν πολύ καλά «διαβασμένοι». Φαίνεται πως γνώριζαν το δρομολόγιο της χρηματαποστολής η οποία είχε περάσει από διάφορες επιχειρήσεις και στο όχημα τη στιγμή της ληστείας βρίσκονταν το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο ένας εκ των δραστών που οδηγούσε ένα παλιό πράσινο ΙΧ αυτοκίνητο το στάθμευσε στο πίσω μέρος του οχήματος της χρηματαποστολής για να το εγκλωβίσει. Οι συνεργοί του με καλυμμένα χαρακτηριστικά, φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής έξω από το κατάστημα το οποίο λειτουργούσε και θα μπορούσε ενδεχομένως το σκηνικό να γίνει μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.

Μάλιστα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο καταδίωξης ή απόπειρα διαφυγής είχαν σκάσει τα λάστιχα του οχήματος της χρηματαποστολής με μαχαίρι. Κατά τη ληστεία οι δράστες έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ και τοποθέτησαν συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ άλλος δράστης κρατώντας καλάσνικοφ απείλησε τον οδηγό για να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.