ΔΙΕΘΝΗ

Le Parisien: Ιρανός κατάσκοπος «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Χασάν Νασράλα

Σύμφωνα με λιβανέζικη πηγή ασφαλείας, το Ισραήλ ενημερώθηκε από έναν Ιρανό για την παρουσία του Χασάν Νασράλα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien επικαλέστηκε λιβανέζικη πηγή ασφαλείας που δήλωσε ότι «το Ισραήλ ενημερώθηκε από έναν Ιρανό κατάσκοπο για την παρουσία του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στα νότια προάστια της Βηρυτού».

«Οι Ισραηλινοί δεν ήθελαν να χάσουν τον στόχο τους», δήλωσε στην εφημερίδα «καλά πληροφορημένη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου στη Βηρυτό», την επομένη του θανάτου του ηγέτη του φιλοϊρανικού κινήματος την Παρασκευή.

«Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε στο αρχηγείο του, ένα συγκρότημα έξι κτιρίων στην καρδιά της Νταχιέ, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ισραηλινοί ενημερώθηκαν το απόγευμα από έναν ιρανικό χαφιέ για την επικείμενη άφιξη του σιίτη ηγέτη», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

«Τα F-35 του εβραϊκού κράτους, εξοπλισμένα με βόμβες που καταστρέφουν τα καταφύγια, βρίσκονται σε ενέδρα στον ουρανό του Λιβάνου, περιμένοντας τον στόχο να φτάσει στο κέντρο διοίκησης.

Την ίδια στιγμή, όχι πολύ μακριά από εκεί, στην περιοχή Χαρέτ Χρέικ, γινόταν η κηδεία του Μοχάμεντ Χουσεΐν Σρούρ, διοικητή της μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ στο νότιο μέτωπο, ο οποίος σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα σε αεροπορική επιδρομή», προσθέτει και συνεχίζει:

«Λίγο μετά την κηδεία, ο Χασάν Νασράλα έφτασε στο αρχηγείο του συνοδευόμενος, στο ίδιο αυτοκίνητο, από τον Ιρανό διοικητή του συντάγματος Αλ Κουντς, της επίλεκτης μονάδας των Ισλαμικών Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Οι Ισραηλινοί, οι οποίοι επιτηρούν από αέρος όλο το εικοσιτετράωρο, είναι σίγουροι για το τι κάνουν», σύμφωνα με το κείμενο.

«Δώδεκα άλλοι διοικητές συμμετέχουν σε αυτή την έκτακτη συνάντηση παρουσία του Χασάν Νασράλα. Οι ισραηλινές υπηρεσίες περίμεναν μέχρι να βρεθούν όλοι στην αίθουσα όπου η σιιτική πολιτοφυλακή σχεδιάζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις, στα ασφαλή υπόγεια του αρχηγείου, προτού δώσουν την εντολή να βομβαρδίσουν. Συνολικά, οι πιλότοι της Tsahal έριξαν έξι βόμβες, βάρους 2 τόνων η καθεμία.

«Ήταν η μεγαλύτερη επίθεση που έχουμε δει από το 2006», δήλωσε η ίδια πηγή ασφαλείας στη Le Parisien. Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι το κέντρο της Βηρυτού, ενώ ένα πυκνό σύννεφο φαινόταν πάνω από το αρχηγείο της Χεζμπολάχ. «Το μόνο που έχει απομείνει από τα κτίρια είναι ερείπια στη μέση ενός γιγαντιαίου κρατήρα βάθους 30 μέτρων. Δύο άλλα γειτονικά κτίρια επίσης ανατινάχθηκαν».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, «αυτό συνέβη ενώ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ συμμετείχε σε συνάντηση με τον Ιρανό διοικητή του συντάγματος Αλ Κουντς και δώδεκα άλλους στρατιωτικούς ηγέτες».