3 top δεξιά, ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός για τον ιό Marburg στο Αμβούργο: Καραντίνα σε σταθμό τρένων

Αναταραχή επικράτησε σήμερα στο Αμβούργο της Γερμανίας, για πιθανό φορέα του ιού Marburg σε τρένο, οδήγησε σε αποκλεισμό του συρμού και ολόκληρης της αποβάθρας.

Σύμφωνα με το BBC, ένας άνδρας και η σύντροφός του είχαν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης σε τρένο υψηλής ταχύτητας που είχε αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη.

Είχαν προ ολίγου επιστρέψει από τη Ρουάντα, όπου είχαν παράσχει υπηρεσίες υγείας σε άνδρα που έπασχε από μολυσματική ασθένεια, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.

Ομάδα αστυνομικών και πυροσβεστών έσπευσε στον σταθμό, ενώ ό άνδρας και η γυναίκα μετακομίσθηκαν σε ειδική κλινική. Η πλατφόρμα 4 παρέμεινε κλειστή για ένα διάστημα προτού της αποκατασταθεί η κίνηση.

Οι φόβοι των Αρχών βασίζονται στο γεγονός πως η χώρα της Ανατολικής Αφρικής αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό έξαρση σε κρούσματα του ιού Marburg, με 8 άτομα να έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους.

Ο Marburg μπορεί να μεταδοθεί μέσω έκθεσης στα ζώα φορείς, τις νυχτερίδες φρούτων, και μεταξύ ανθρώπων μέσω των σωματικών υγρών, της σεξουαλικής επαφής, και δερματικών τραυμάτων.

Προκαλεί κυρίως αιμορραγικό πυρετό, πονοκεφάλους, εμετούς και διάρροια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατά μέσο όρο, ο ιός Marburg σκοτώνει τους μισούς ανθρώπους που μολύνει.