3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ! Έρχεται απειλητική η «Κασσάνδρα»! Πότε και ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Η κακοκαιρία Cassandra που σχηματίζεται στην κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσει την χώρα μας από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Εικόνα

Σάββατο

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και τις απογευματινές ώρες στη βορειοανατολική χώρα, πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Εικόνα

Κυριακή

Άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές, εξαιρουμένης της νοτιοανατολικής νησιωτικής χώρας.

Εικόνα