ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση της Σβίγκου για το πόθεν έσχες Κασσελάκη ζητά και η Τζάκρη

Την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για την διαρροή στο Τύπο του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η συντρόφισσα Σβίγκου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη» ανέφερε η κ. Τζάκρη.
«Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR. Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός» πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε ενημέρωση για την αίθουσα και την ακριβή ημερομηνία, που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος: «Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».