ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να πάρει πίσω το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ο Πολάκης

Να πάρει πίσω το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ο Παύλος Πολάκης και τόνισε πως δεν τίθεται θέμα διαγραφής υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή του πόθεν έσχες άλλο τόσο είναι και το εξώδικο», που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

«Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή στα μέσα ενημέρωσης ενός μόνο Πόθεν Έσχες τόσο 100 φορές πιο απαράδεκτο είναι να στέλνει ο υποψήφιος πρόεδρος, κατά δήλωσή του, εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θέλει να ηγηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης, απερχόμενος από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δήλωσα προς κάθε κατεύθυνση ότι απαιτώ το δικό μου Πόθεν Έσχες, αλλά και των άλλων, να αναρτηθεί σήμερα. Είναι δημόσια. Ξέραμε πολύ καλά από την στιγμή που αυτή την απόφαση πήρε η Κεντρική Επιτροπή, ότι χρειάζονταν οι υπογραφές και το Πόθεν Έσχες που θα δημοσιοποιούνταν. Εγώ ζητάω, το δικό μου, να αναρτηθεί σήμερα. Και ζητώ να γίνει το ίδιο και από τους άλλους.

Δεύτερον καλώ τον Στέφανο Κασσελάκη, σήμερα, μέσα σε μία δύο ώρες, να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο προς το κόμμα, την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θέλει να ξαναηγηθεί, μέσα από την συλλογική δημοκρατική διαδικασία.

Τρίτο και σημαντικότερο. Καλώ όλους τους υποψήφιους να ορίσουμε άμεσα, αύριο μεθαύριο, ένα ραντεβού, με την ευθύνη της Ράνιας της Σβίγκου, της Γραμματέως, είτε με εμάς τους πέντε, εγώ αυτό προτιμώ, είτε με εκπροσώπους μας, για να ορίσουμε ημερομηνίες debate, μάλλον κάποια πρέπει να γίνουν και πριν από το Συνέδριο. Να ορίσουμε την διαδικασία, να μπούμε σε μια διαδικασία προεκλογική, με ομόνοια και με προγραμματική αντιπαράθεση και όχι με αυτή την παραπολιτική, η οποία βγάζει μια πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω.

Δεν μπαίνει εδώ θέμα διαγραφής, εννοείται. Υποψήφιο πρόεδρο; Νομίζω ακροθιγώς κάποιοι το έθεσαν στην βάση ότι είχε στείλει εξώδικο. Αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει στην διαγραφή υποψήφιου προέδρου. Αυτό δείχνει αδυναμία. Η απάντηση για το εξώδικο θα δοθεί. Εγώ τον καλώ, προσωπικά τον καλώ, να αποσύρει το εξώδικο και να καταλάβει ποιο είναι. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει η απάντηση της Πολιτικής Γραμματείας που θα βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Απλά το λέω για να προχωρήσουμε με όρους πολιτικής και όχι παραπολιτικής και κακομοιριάς. Θα προχωρήσουμε γιατί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και να ρίξει αύριο μεθαύριο τον Μητσοτάκη. Αυτό είναι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος το καταλαβαίνει, συμπεριφέρεται ανάλογα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει κάνει αυτές τις κακομοιριές», είπε ο κ. Πολάκης.