slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρκυρα: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα διαφθοράς – «Μου ζήτησαν 150.000 ευρώ»

Τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς στην Κέρκυρα, στα σπίτια των οποίων εντοπίστηκαν περισσότερα από 45.000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί περίπου 10 περιπτώσεις διαφθοράς.

Ο λογιστής φέρεται ότι «ψάρευε» τα θύματα και οι εφοριακοί τους εκβίαζαν προκειμένου να τους αποσπούν χρηματικά ποσά για να κάνουν τα «στραβά» μάτια σε ελέγχους και να προχωρούν πιο γρήγορα τις επιστροφές φόρων που δικαιούνταν τα θύματά τους.

Επιχειρηματίες της Κέρκυρας αποκάλυψαν αποκλειστικά στο Star ότι τους ζήτησαν μέσω τρίτων μεγάλα χρηματικά ποσά για να διευθετήσουν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

«Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με την επιχείρησή μου. Τότε μου ανάφεραν ότι θα το λύσω, αρκεί να δώσω σε κάποιους εφοριακούς 50.000 ευρώ για τρεις μήνες. Ήταν αδύνατον να βρω τόσα χρήματα και δεν προχώρησα», δήλωσε επιχειρηματίας.

Κέρκυρα: Ποιοι είναι οι εφοριακοί που κατηγορούνται
Σύμφωνα με τις αρχές, το κύκλωμα το αποτελούσαν στέλεχος της εφορίας, δύο ελεγκτές, ένας υπάλληλος και ένας λογιστής.

Το στέλεχος με τα αρχικά Ι.Γ. έχει εξαιρετικό προφίλ. Είναι νέος, με αξιόλογες σπουδές και περγαμηνές στον χώρο του. Ήταν σε κεντρική υπηρεσία της εφορίας και πήρε μετάθεση στην Κέρκυρα.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνούσε για τουλάχιστον πέντε μήνες την υπόθεση. Το βράδυ της Πέμπτης, με μια αιφνιδιαστική επιχείρησση, συνέλαβε τους κατηγορούμενους.

Σε κατ΄οίκον έρευνες που έκαναν, οι αδιάφθοροι στα σπίτια των συλληφθέντων εντόπισαν περίπου 45.000 ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα τα βρήκαν στο σπίτι του λογιστή.

Κέρκυρα: Πώς έφτασαν οι αρχές στα μέλη του κυκλώματος
Πριν λίγους μήνες επιχειρηματίας του τουρισμού κατήγγειλε στην ΑΑΔΕ στην Αθήνα πως μέλη του κυκλώματος των συλληφθέντων επιχείρησαν να τον εκβιάσουν για φορολογική υπόθεση.

Η Ανεξάρτητη Αρχή σχημάτισε φάκελο για την υπόθεση και την έστειλε στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης κράτησε τουλάχιστον 5 μήνες με απόλυτη μυστικότητα… Αξιοποιήθηκαν όλες οι πληροφορίες και τα μέσα και η δικογραφία είναι ογκωδέστατη.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι Οι 5 συλληφθέντες οδηγήθηκαν πριν από λίγο στον ανακριτή όπου οι συνήγοροί τους αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.