slider, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Κεντρική Επιτροπή: Ένταση, αντιδράσεις και νέα πρόταση διαγραφής Κασσελάκη

Σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 2,5 ώρες καθυστέρηση, μέχρι να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απαρτία. Ο Γιάννης Μουζάλας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατέθεσε πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίκτρια του Στέφανου Κασσελάκη υποστήριξε κατά πληροφορίες ότι άτομο από το απέναντι στρατόπεδο αποκάλεσε την ίδια και άλλες γυναίκες που ήταν μαζί της «λέσχη κυριών».

«Θα σας τελειώσουμε όλους, σεξιστές εδώ. Λέσχη κυριών; Εδώ είμαστε λέσχη κυριών; Με είπες λέσχη κυριών; Σεξιστής είσαι. Εξω από το κόμμα οι σεξιστές. Είσαι παλιάς κοπής άνδρας;Το κόμμα θα καθαρίσει από τον σεξισμό και την ομοφοβία. Τόσα χρόνια αυτό το τέρας τρέφαμε; θα καθαρίσει το κόμμα από την ανοησία και τον σεξισμό», είπε μεταξύ άλλων η υποστηρίκτρια Κασσελάκη.

Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής ζήτησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος.

Ανέφερε τρεις λόγους: Το εξώδικο, τη συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την προσπάθεια από αντιπροσώπους του έκπτωτου προέδρου να υπονομεύσουν τη λειτουργία του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου.

Οι τόνοι ανέβηκαν με το «καλημέρα» όταν στον χώρο της συνεδρίασης προσήλθαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που ανήκουν στην πλευρά Κασσελάκη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιου Παππά, με τον Κώστα Καρανάσιο και τον Σάκη Οικονόμου. Η πλευρά η οποία πρόσκειται στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε ότι κάποια άτομα που δεν είναι μέλη πήραν την κάρτα ενώ η άλλη πλευρά λέει ότι δεν υπάρχει τέτποια διαδικασία. Και να μην υπάρξει σήμερα απαρτία, θα τη βρουν αυτοί, λέει η πλευρά Κασσελάκη ενώ η άλλη πλευρά απαντά ότι όλα θα γίνουν νόμιμα. Η ΠΓ δεν εισηγήθηκε τη διαγραφή ή τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη όμως οι πληροφορίες λένε ότι θα τεθεί από μέλη.

Ο ελιγμός του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει στο παρά ένα το επίμαχο εξώδικο προς την Κ.Ε. και την Π.Γ. δεν φαίνεται να λειτουργεί πυροσβεστικά με τους «87» να επιμένουν ότι υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητά του τόσο ως προς τον σεβασμό των κομματικών αποφάσεων και οργάνων όσο και προς την επιμονή του να αυτοχαρακτηρίζεται «de facto και de jure» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην μεταμεσονύκτια, διαδικτυακή συνεδρίαση των «87», που προκλήθηκε έκτακτα μετά τα τελευταία γεγονότα, καταγράφηκε, κατά πληροφορίες, συντριπτικό ρεύμα υπέρ της απόρριψης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες χαρακτήρισαν «εξοργιστικό» τον τακτικισμό του έκπτωτου Προέδρου να αποσύρει τελικά το εξώδικο λίγες ώρες πριν την Κεντρική, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» του καθοδηγητικού οργάνου

Ο κ. Πολάκης, που από χθες έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση, επιμένει «να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς “δηθενισμούς” και αποκλεισμούς στις εκλογές», εκφράζοντας τη διαφωνία του με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα της προεδρίας.