3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες από θύματα των εκβιαστών εφοριακών της Κέρκυρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Για περισσότερα από δέκα χρόνια φέρεται πως δρούσε η σπείρα των εφοριακών της Κέρκυρας.

«Όταν είσαι σε μικρή κοινωνία δεν γίνονται εύκολα αυτά τα πράγματα Είναι τρία άτομα και ένας λογιστή. Όσο ξέρω εγώ είναι δεκαετία» λέει μάρτυρας που χαρακτηρίζει τον εφοριακό του ΣΔΟΕ, ο οποίος συνελήφθη, ως έναν άνθρωπό απρόσιτο και αδίστακτο.

«Ήταν κοινό μυστικό στην Κέρκυρα αυτό, κοινό μυστικό γνωστό, ότι εντάξει εκβίαζε, εκβίαζε, δηλαδή έπαιρνε χρήματα, σου έχωνε ένα πρόστιμο, ή πήγαινε κάποιος άλλος τον έχωνε το πρόστιμο και σου λένε θα σου κάνω καλύτερη τιμή και θα μου δώσεις τόσα, ήταν ένα κοινό μυστικό» αποκαλύπτει μάρτυρας στον ΑΝΤ1

Όσοι γνωρίζουν λένε ότι οι εκβιασμοί για τις εισπράξεις, δεν σταματούσαν ούτε το Μεγάλο Σάββατο . «Ξέρω περιστατικό δώσε μου για να μη σε γράψω. Μεγάλο Σάββατο, σε καφέ, για να μην σε γράψω δώσε μου τόσα…” αναφέρει μαρτυρία.

«-Του είπε δηλαδή να του δώσει ένα ποσό για να μην τον γράψει;
-ναι ναι , εντάξει ο άλλος τα δίνει Μεγάλο Σάββατο..
-Γιατί ποσό μιλάμε ?
-500 ευρώ. Κοίταξε να δεις ο συγκεκριμένος ήταν γνωστό στην Κέρκυρα , δεν είχε πολλές επαφές με κανέναν, δεν μιλούσε σε κανέναν, γενικά απομονωμένος απ όλους, είχε κάποιες γνωριμίες δικές του , αλλά δεν άνοιγε η οικογένεια του καμία επαφή , φιλία με κανέναν..δηλαδή μιλάμε και το καλημέρα που έλεγε, το έλεγε με πολύ βαριά καρδιά..ξερεις δεν ήθελε περεταίρω… μέχρι εκεί» συνεχίζει η περιγραφή.

Οι αδιάφθοροι της Αστυνομίας κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν πως τα μέλη του κυκλώματος από τον περασμένο Μάιο, μέχρι και τώρα απαίτησαν από πέντε λογιστές της Κέρκυρας το ποσό των 138.000 ευρώ και από τρεις επιχειρηματίες άλλες 55.000 ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις φορολογικές εκκρεμότητες που είχαν οι ίδιοι και οι πελάτες τους.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1