ΔΙΕΘΝΗ

Πατέρας έδειρε μέχρι θανάτου την 10χρονη κόρη του για να την τιμωρήσει!

Ο πατέρας της Σάρας Σαρίφ, ενός 10χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στο σπίτι της στη Βρετανία, ομολόγησε στην αστυνομία ότι την χτύπησε πάρα πολύ. Ο τρόπος με τον οποίο παραδέχτηκε το έγκλημα σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της δίκης του για τη δολοφονία σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου σοκάρει.

Η Σαρίφ βρέθηκε νεκρή τον Αύγουστο του 2023 στο σπίτι της στο Ουόκινγ, μια πόλη στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, αφότου οι εισαγγελείς είπαν ότι υπέστη «σοβαρή και επαναλαμβανομένη βία».

Ο πατέρας της, Ουρφάν Σαρίφ, ηλικίας 42 ετών, η σύζυγός του και μητριά της Σάρας Σαρίφ, Μπεϊνάς Μπατούλ, ηλικίας 30 ετών και ο θείος του παιδιού Φαϊζάλ Μαλίκ, ηλικίας 29 ετών δικάζονται στο Όλντ Μπέιλι του Λονδίνου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι τρεις εναγόμενοι κατηγορούνται επίσης για το ότι προκάλεσαν ή επέτρεψαν τον θάνατο ενός παιδιού. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο για τον θάνατό της, λένε οι εισαγγελείς.

Κόντρα στην… οικογένειά της γύρω από την ευθύνη για τον θάνατό της

«Χρησιμοποίησε μια φράση που πιθανόν θα σκεφτείτε ότι είναι περίεργη» ανέφερε ο Έμλιν Τζόουνς σχετικά με την ομολογία του πατέρα «Είπε: την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Ουρφάν Σαρίφ παραδέχθηκε επίσης στην αστυνομία: «Τη χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω, όμως τη χτύπησα πάρα πολύ».

Ο εισαγγελέας αποκάλυψε επιπλέον πως ένα σημείωμα με τον γραφικό χαρακτήρα του Ουρφάν Σαρίφ βρέθηκε επίσης δίπλα στο πτώμα της κόρης του, στο οποίο έγραφε: «Ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω. Όμως, τα έχασα».

Ο Έμλιν Τζόουνς εξήγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι Ουρφάν Σαρίφ, Μπατούλ και Μαλίκ «έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη βία και κακομεταχείριση που οδήγησε στον θάνατο της Σάρας».

Ο εισαγγελέας Bill Emlyn Jones KC είπε στο δικαστήριο η Sara ήταν θύμα βίαιων επιθέσεων για «πολλές εβδομάδες».

Οι τρεις εναγόμενοι αρνούνται την ευθύνη για οποιαδήποτε βιαιοπραγία και κακοποίηση και ο καθένας εξ αυτών «επιδιώκει να ρίξει το φταίξιμο στον έναν ή και στους δύο άλλους», τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο Ουρφάν Σαρίφ κατηγορεί τη σύζυγό του Μπατούλ, είπε ο Έμλιν Τζόουνς και οι προφανείς ομολογίες του στην αστυνομία στόχευαν να «προστατεύσουν τον πραγματικό ένοχο».

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως η Μπατούλ ισχυρίζεται ότι ο Ουρφάν Σαρίφ ήταν ένας «βίαιος άνθρωπος που ήθελε να επιβάλει την πειθαρχεία» και ότι εκείνη τον φοβόταν, ενώ ο Μαλίκ λέει ότι δεν γνωρίζει κανένα περιστατικό κακοποίησης ή βίας.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.

Η Σάρα κακοποιούνταν επί εβδομάδες λέει ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Bill Emlyn Jones KC είπε στο δικαστήριο η Sara ήταν θύμα βίαιων επιθέσεων για «πολλές εβδομάδες».

Είπε ότι η Σάρα είχε δεκάδες τραυματισμούς, εξωτερικά και εσωτερικά, μώλωπες, εγκαύματα και σπασμένα οστά, παλιά και νέα.

Ο εισαγγελέας είπε ότι στην κλήση, η οποία διήρκεσε οκτώ λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, ο Σαρίφ ομολόγησε ότι «την τιμώρησε νόμιμα» και πέθανε.

Αργότερα στην κλήση στην αστυνομία, ο πατέρας της Sara είπε ότι η Sara ήταν άτακτη και ότι στη συνέχεια τη χτύπησε, όπως άκουσαν οι ένορκοι.

Το σημείωμα με την ομολογία της ανθρωποκτονίας

Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρόσθεσε: Το δικαστήριο άκουσε επίσης ότι δίπλα στο σώμα της Σάρα υπήρχε ένα σημείωμα με το χέρι του Ουρφάν Σαρίφ.

Ο κ. Elwyn Jones KC είπε ότι έγραφε: «Όποιος βλέπει αυτό το σημείωμα, είμαι εγώ ο Urfan Sharif που σκότωσα την κόρη μου ξυλοκοπώντας. Τρέχω γιατί φοβάμαι αλλά υπόσχομαι ότι θα παραδοθώ και θα τιμωρηθώ.

«Ορκίζομαι στον Θεό ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν να τη σκοτώσω».

Ο κ. Elwyn Jones KC πρόσθεσε: «Όπως και στην κλήση 999, εκ πρώτης όψεως, το σημείωμα φαίνεται να είναι μια ομολογία ότι προκάλεσε τον θάνατο της Sara ξυλοκοπώντας την».

Δεν κοιμόταν, ήταν νεκρή

Οι ένορκοι άκουσαν στη δίκη επίσης ότι η αστυνομία βρήκε το σώμα της Σάρα σε μια κουκέτα κάτω από τα σκεπάσματα της σαν να κοιμόταν.

«Αλλά δεν κοιμόταν, ήταν νεκρή», είπε ο κ. Jones KC στην κριτική επιτροπή.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που ζούσαν με τη Σάρα πριν από τον θάνατό της, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, κατηγορούνται επίσης για την πρόκληση ή την άδεια θανάτου ενός παιδιού, κάτι που αρνούνται.

Ο κ. Elwyn Jones KC πρόσθεσε ότι κάθε κατηγορούμενος επιδίωκε να «ρίξει την ευθύνη» σε έναν ή και στους δύο άλλους.

«Αδιανόητο να μην γνώριζε η οικογένεια την κακοποίηση»

Η εισαγγελία είπε ότι ήταν «αδιανόητο» ότι κάποιος από τους ενήλικες θα μπορούσε να έχει διαπράξει την κακοποίηση «χωρίς τη συνενοχή, τη συμμετοχή, τη βοήθεια και την ενθάρρυνση των άλλων».

«Κανένας από αυτούς δεν ανέφερε ποτέ την κακοποίηση της Σάρα σε καμία εξωτερική υπηρεσία, που θα μπορούσε να έχει παρέμβει», πρόσθεσε ο κ. Elwyn Jones KC.

Η δίκη συνεχίζεται.