ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο! Όλες οι τελευταίες προγνώσεις

Για το Σάββατο προβλέπονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Την Κυριακή, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο, τη βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες, τη δυτική Κρήτη καθώς και τα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία και από τα βόρεια σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε το δελτίο καιρού της ΕΡΤ