3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτέθηκε πριν καν ξεκινήσει το «ελληνικό FBI»! Διέρρευσαν ονόματα αστυνομικών!

Τα προσωπικά δεδομένα των 554 αστυνομικών που αποτελούν μέρος του ελληνικού FBI διέρρευσαν πριν καλά καλά ξεκινήσει η λειτουργία της νέας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα ονόματα διέρρευσαν σε ιστότοπο με αστυνομικές ειδήσεις και ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί πώς συνέβη κάτι τέτοιο ή τι σκοπιμότητα είχε.

Η ζημιά πάντως έγινε, αφού τα πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, πληροφορήθηκαν τα στοιχεία όλων των αστυνομικών που τους παρακολουθούν, όπως και το ποια αποστολή έχει αναλάβει ποιος, καθιστώντας τους εύκολο στόχο για το οργανωμένο έγκλημα.

Η νεοσύστατη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έχει αποστολή να επιφέρει καίρια πλήγματα σε μαφιόζικα κυκλώματα που ασχολούνται με το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ.ο.κ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. είχε συντάξει κάποια έγγραφα με τις μετακινήσεις των 554 αστυνομικών σε αντίστοιχες υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και αυτά είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δεκάδες υπηρεσίες, χωρίς καμία μέριμνα διαφύλαξης δεδομένων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα αρχεία αναρτήθηκαν σε άτυπες διαδικτυακές ομάδες αλληλοενημέρωσης ενστόλων στο Viber και σε άλλες πλατφόρμες, από όπου και πιθανολογείται ότι υπήρξε η διαρροή.