ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κάμερα στο χωριό Μεταμόρφωση που πριν ένα χρόνο «εξαφάνισε» ο «Ντάνιελ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, το χωριό που «ισοπεδώθηκε» από την κακοκαιρία «Daniel», τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε η κάμερα του ΑΝΤ1.

Είναι ένα χωριό που ένα χρόνο μετά οι κάτοικοι του ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Για αρκετό καιρό μετά την κακοκαιρία «Daniel» ήταν ένα χωριό «φάντασμα», δεν είχε επιστρέψει κανείς. Τώρα έχουν επιστρέψει oι κάτοικοι σε 30 περίπου σπίτια από τα 200 που βρίσκονται σε όλο το χωριό.

Το χωριό της Μεταμόρφωσης σύμφωνα με μελέτες θα βρίσκεται πάντα στο μάτι του κυκλώνα μιας και αποτελεί λεκάνη απορροής. Για αυτό και έχει προταθεί η μετεγκατάσταση του πληθυσμού.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Σύμφωνα λοιπόν με το οριστικό σχέδιο που συνέταξε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, υπάρχει μια έκταση σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό, 200 στρεμμάτων στην οποία έχει συμφωνηθεί να αναπτυχθούν 200 οικήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το 90% των κατοίκων συμφωνούν στο σχέδιο της μετεγκατάστασης και από ότι μας είπαν τοπικοί παράγοντες αυτό που περιμένουν είναι να δουν τις προδιαγραφές των σπιτιών, έτσι ώστε να ψηφίσουν μεταξύ τους αν τελικά θα μετεγκατασταθούν και έπειτα ξεκινήσουν οι προαπαιτούμενες διαδικασίες.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1