3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες για ελλιπή συντήρηση στον ΗΣΑΠ

Την ώρα που η Εισαγγελία διερευνά τα πολύ σοβαρά περιστατικά στον σιδηρόδρομο, το Star αποκαλύπτει ότι και το δίκτυο του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (γραμμή 1 της ΣΤΑΣΥ) αντιμετωπίζει πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των γραμμών.

Το πρόβλημα ξεκινά από τη μεγάλη υποστελέχωση, καθώς υπάρχουν μόλις 6 εργαζόμενοι. Σε κάθε βάρδια βγαίνουν μόνο 3 για να συντηρήσουν ένα δίκτυο γραμμών 25.5 χιλιομέτρων.

Για να γίνει η σύγκριση θα πρέπει να αναλογισθεί κάποιος ότι παλαιότερα υπήρχαν 40 εργαζόμενοι στο τμήμα και έβγαιναν σε κάθε βάρδια 10 άτομα. Οι γραμμές του Ηλεκτρικού στο μεγαλύτερο μήκος τους είναι εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα ενώ καθημερινά καταπονούνται πάρα πολύ καθώς πραγματοποιούνται δεκάδες δρομολόγια με χιλιάδες κόσμο.

Οι εργαζόμενοι λόγω της υποστελέχωσης το μόνο που προλαβαίνουν στην πραγματικότητα να κάνουν είναι η λίπανση στις ράγες και απλώς να καταγράφουν τα προβλήματα ώστε να τα αναφέρουν στην εταιρεία και να προσληφθεί εργολάβος για να τα επισκευάσει! Αυτό σημαίνει σημαντικές καθυστερήσεις στη συντήρηση της επιδομής στην οποία κάθε μέρα μετακινούνται πάνω τις χιλιάδες ψυχές.