ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος θεωρούνταν ευρέως ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της σιιτικής οργάνωσης, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ο Σαφιεντίν διοικούσε τη Χεζμπολάχ μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Ναΐμ Κασέμ μετά τη δολοφονία του Νασράλα και αναμενόταν να εκλεγεί επίσημα ως ο επόμενος γενικός γραμματέας της οργάνωσης.

Συγγενής του Νασράλα, ο Σαφιεντίν συμμετείχε στο Συμβούλιο Τζιχάντ της οργάνωσης – το όργανο που είναι υπεύθυνο για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις. Ήταν επίσης επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της, επιβλέποντας τις οικονομικές και διοικητικές υποθέσεις της Χεζμπολάχ.
Ο Σαφιεντίν ανέλαβε εξέχοντα ρόλο μιλώντας για τη Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια του έτους των εχθροπραξιών με το Ισραήλ που τελικά οδήγησαν στο θάνατό του, απευθυνόμενος σε κηδείες και άλλες εκδηλώσεις στις οποίες ο Νασράλα δεν μπορούσε να παρευρεθεί εδώ και πολύ καιρό για λόγους ασφαλείας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) είχαν ανακοινώσει ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό συνοικίας της Βηρυτού στις 4 Οκτωβρίου.