ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν για την επίθεση στην Άγκυρα: «Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν θα πετύχει τους σκοπούς της»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνόδου των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS/TAI) στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν τόνισε τη σοβαρότητα της επίθεσης που είχε στόχο την επιβίωση και την ειρήνη της Τουρκίας, καθώς και την αμυντική βιομηχανία της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, o πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε: «Αυτό είναι ένα δόλιο χτύπημα που στοχεύει την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη μας και τις αμυντικές μας πρωτοβουλίες, σύμβολο του ιδανικού μας για μια “Πλήρως Ανεξάρτητης Τουρκίας”. Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνονται προς στην Τουρκία θα σπάσουν. Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν θα πετύχει τους σκοπούς της».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε ότι η μάχη κατά κάθε μορφής τρομοκρατικής απειλής θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος θα έχει μια διμερή συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, από την πλευρά του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ερντογάν για την επίθεση, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση. «Καταδικάζουμε κάθε τέτοια ενέργεια, ανεξαρτήτως των κινήτρων της», δήλωσε.