3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι απαντά η χήρα που κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε με υδράργυρο τον 60χρονο! Είχε αγοράσει 12 θερμόμετρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μυστήριο εξελίσσεται υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου άνδρας 60 ετών «έφυγε» από τη ζωή πριν έξι χρόνια. Παθολογικά αίτια ήταν η αρχική αιτία θανάτου, στη συνέχεια, όμως, άλλαξε και έγινε θάνατος λόγω υδραργύρου. Από το 2018 φτάσαμε 2024 για να συλληφθεί ένα άτομο, η σύζυγός του, η οποία και αρνείται κάθε εμπλοκή.

Τον Ιούνιο του 2018 το θύμα βρισκόταν στο νοσοκομείο. Τον Ιούλιο οι γιατροί βρήκαν υδράργυρο στ’ αυτιά του, αλλά και στα σεντόνια. Ενημερώθηκε η αστυνομία και οι γιατροί κατέθεσαν πως δε χρησιμοποιούν αυτό το στοιχείο.  Έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε τοξικότητα λόγω υδραργύρου, αλλά βρήκαν αυξημένα τα επίπεδα λοραζεπάμης, ισχυρή ουσία που εντοπίζεται σε αγχολυτικά. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πώς βρέθηκε αυτή η ουσία. Μόνοι επισκέπτες του θύματος ήταν η γυναίκα του και ο γιος του. Τελικά πήρε εξιτήριο τέλη Ιουλίου.

Ενάμιση μήνα μετά ο άνδρας κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε ούτε νεκροψία, ούτε τοξικολογικές, ούτε προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ. γιατί το πιστοποιητικό θανάτου έγραφε ως αιτία την καρδιακή ανακοπή. Είχε την υπογραφή ιδιώτη γιατρού, ο οποίος δε γνώριζε το ιστορικό του θύματος.

Η ασφάλεια ενημερώθηκε για το συμβάν και στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 έγινε η εκταφή της σορού. Οι τοξικολογικές έδειξαν αυξημένα επίπεδα υδραργύρου. Ζητήθηκαν νέες ιατρικές γνωματεύσεις και έγινε έρευνα και στο σπίτι του. Όλο το υλικό συγκεντρώθηκε και ολοκληρώθηκε το 2021 όπου και παραδόθηκαν στον εισαγγελέα. Αρχικά η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Τον Ιούνιο, όμως του 2023, η ασφάλεια άνοιξε ξανά το συρτάρι και έβγαλε τον φάκελο της υπόθεσης. Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, άνδρας από το περιβάλλον του 60χρονου πριν λίγους μήνες επικοινώνησε με την αστυνομία και υποστήριξε πως η σύζυγό του θύματος δηλητηρίαζε τον φίλο του με υδράργυρο.

Η Εισαγγελία ζήτησε συμπληρωματική Προκαταρκτική Εξέταση  με την δικογραφία να υποβάλλεται το Δεκέμβριο του 2023 και τη δικαιοσύνη να προχωρά σε διώξεις.

Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται για τον θάνατο του συζύγου της με υδράργυρο

Η 50χρονη βρέθηκε ενώπιον του πρώτου ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος του 60χρονου συζύγου της.  Στην κατάθεσή της όπως αποκαλύπτει το Star είπε:  «Όλα είναι όπως πρέπει. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν 6 χρόνια από την καρδιά του, έπαθε ανακοπή. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε την αστυνομία και να ξανάνοιξε τον φάκελο». Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κ ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με τον  όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς  και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η σύζυγος είχε παραδεχθεί στην Ασφάλεια πως είχε προχωρήσει στην αγορά θερμομέτρων το διάστημα εκείνο που ο άνδρας της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε αγοράσει από φαρμακείο του Πανοράματος αρχικά έξι θερμόμετρα υδραργύρου. Το ένα το παρέδωσε στον σύζυγό της, ενώ νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου» και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι τα έστειλε με δέμα στην αδερφή της στην Πολωνία. Μετά από μέρες, όπως η ίδια είπε, πήγε και σε άλλο φαρμακείο στην Περαία και αγόρασε ακόμα 12 θερμόμετρα υδραργύρου, από τα οποία το ένα έδωσε στον σύζυγό της και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι και πάλι ότι τα απέστειλε με δέμα στην Πολωνία.

Οι αγορές από τα δύο φαρμακεία διαπιστώθηκαν και από την έρευνα της Ασφάλειας. Όλα αυτά, όμως, τα είπε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, σύμφωνα με την ασφάλεια. Οι αγορές και οι παραδόσεις των θερμομέτρων έγιναν χρονικά πριν τον εντοπισμό του υδραργύρου στο αυτί του θύματος.

Η ίδια και τότε όπως και τώρα αρνήθηκε τη χορήγηση υδραργύρου στον σύζυγό της. Είχε εξεταστεί, όμως και εκείνος από την αστυνομία και είχε πει ότι δεν είχε κανένα θερμόμετρο. Η 50χρονη γυναίκα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ένα μπέρδεμα που σύντομα θα λυθεί και τίποτα παρά πάνω.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA