ΔΙΕΘΝΗ

Εισιτήριο στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού

Αν και το υπουργείο Πολιτισμού γλίτωσε από τις περικοπές του προϋπολογισμού, η αρμόδια υπουργός, Ρασίντα Ντατί προτείνει αλλαγές σε ό,τι αφορά στην είσοδο σε δύο από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πρωτεύουσας: την Παναγία των Παρισίων και το Λούβρο.

Συγκεκριμένα, η Ντατί προτείνει να μπει εισιτήριο στην Παναγία των Παρισίων, όπως και να πληρώνουν περισσότεροι οι επισκέπτες στο Λούβρο που δεν είναι πολίτες της ΕΕ. Η υπουργός Πολιτισμού εξήγησε μιλώντας στη Le Figaro ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι για τη συντήρηση πολλών μνημείων της Γαλλίας.

Έτσι, πρότεινε «οι επισκέπτες εκτός ΕΕ να πληρώνουν περισσότερο» για την είσοδο στο Λούβρο, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα προκειμένου να ανακαινιστούν άλλα μνημεία της χώρας.

Με την ίδια λογική, δήλωσε, έκανε στον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού την πρόταση να μπει ένα συμβολικό εισιτήριο για την είσοδο στην Παναγία των Παρισίων και τα χρήματα να διατεθούν αποκλειστικά «σε ένα μεγάλο σχέδιο διασφάλισης της θρησκευτικής κληρονομιάς μας».

«Με πέντε ευρώ εισιτήριο, θα συγκεντρώνουμε 75 εκατομμύρια τον χρόνο. Έτσι, η Παναγία των Παρισίων θα σώσει όλες τις εκκλησίες της Γαλλίας», επεσήμανε η Ντατί, σύμφωνα με το Politico.

Η Παναγία των Παρισίων θα ανοίξει ξανά στις 8 Δεκεμβρίου, μετά τις εργασίες που απαιτούνταν εξαιτίας της καταστροφικής φωτιάς του 2019.