slider, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στην ΓΣ του ΣΕΒ: Ευθύνη σας η μείωση των τιμών όταν πέφτει το κόστος παραγωγής

Με το μήνυμα: «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα» #SEV4GROWTH πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η Ανοιχτή Εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»).

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενους στις επιχειρήσεις του ΣΕΒ πως ευθύνη σας η μείωση των τιμών όταν πέφτει το κόστος παραγωγής, ενώ δήλωσε παράλληλα πως τα κέρδη πρέπει να επενδύονται ξανά στην κοινωνία, με σκοπό να τονωθεί η εξωστρέφειά μας.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός σημείωσε με έμφαση ότι η πρόοδος των επιχειρήσεων πρέπει να μεταφράζεται σε καλύτερους μισθούς, και γιατί όχι η εργασιακή ζωή να συμβαδίζει με την οικογενειακή.

Από την πλευρά του ο κ. Guy Verhofstadt στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ των άλλων: «Σήμερα ζούμε σε μια νέα εποχή «αυτοκρατοριών» στην οποία, όχι τα έθνη κράτη, αλλά οι μεγάλες χώρες και οι υπερεθνικοί οργανισμοί, αποφασίζουν για τη μοίρα του κόσμου. Είναι ένας πολύ σκληρός κόσμος που βασίζεται στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και τεχνολογικό ανταγωνισμό. Είναι άραγε έτοιμη η Ευρώπη για αυτή τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων; Η απάντηση είναι πως δεν είμαστε. Χρειάζεται επειγόντως να οικοδομήσουμε μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση και να ολοκληρώσουμε την ενιαία μας αγορά (έκθεση Letta), ιδιαίτερα όσον αφορά στις κεφαλαιουχικές υπηρεσίες, τις τηλεπικοινωνίες και τις ψηφιακές αγορές. Αυτό θα απαιτήσει θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως τον τερματισμό του κανόνα της ομοφωνίας και τη θέσπιση ενός μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, όπως προτείνεται στην έκθεση Draghi».