Δύο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν το βράδυ της Κυριακής στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.
Στη 01:08 καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού και νωρίτερα, στις 22:55, σεισμός 4,2 βαθμών 18 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της ίδιας κοινότητας.
Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 26ης Ιανουαρίου και της Παρασκευής 14ης Φεβρουαρίου καταγράφηκαν πάνω από 16.900 σεισμοί μεγέθους άνω του ενός βαθμού στη ζώνη μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.
«Είναι ευχάριστο να έχουμε ύφεση και ίσως να σημαίνει ότι πάμε σε μια σταδιακή εκτόνωση όμως φαίνεται ότι θα διαρκέσει. Θα φανεί μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που θα μας δείξουν που πηγαίνουμε. Σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 5 ρίχτερ είναι πιθανό να συνεχίσουν» τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής σεισμολογίας Δημήτρης Παπανικολάου. Όπως υποστήριξε «και τα δυο ηφαίστεια είναι ήρεμα και κάποιοι συνάδερφοι δημιουργούν πρόβλημα. Όσα έχουν αναφερθεί είναι σενάρια και μάλιστα ακραία». Σχετικά με την παραμόρφωση που έχει παρατηρηθεί σε μέρη της Καλντέρας στη Σαντορίνη λόγω κάποιων σεισμών της τάξεως των 3 ρίχτερ ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Όπως εξήγησε οι ηφαιστειογενείς σεισμοί δεν ξεπερνούν τα 3,5 συνεπώς δεν μπορούν να προκαλέσουν και μεγάλες ζημιές.