ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Να προετοιμαστούμε για το χειρότερο

Σε δηλώσεις προχώρησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξερχόμενη από την Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, στο Λονδίνο.

“Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να επανεξοπλιστεί και πρέπει να δοθεί στα κράτη μέλη δημοσιονομικός χώρος για να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες”, ανέφερε η πρόεδρος της κομισιόν, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει στις ΗΠΑ ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία.

“Είναι μέγιστης σημασίας ζήτημα να αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες. Είναι σημαντικό να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο“, ανέφερε η φον ντερ Λάιεν.

«Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ανεπαρκών επενδύσεων, είναι πλέον υψίστης σημασίας να αυξηθούν οι αμυντικές επενδύσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα», τόνισε.

Τόνισε ότι θα παρουσιάσει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης» στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την άμυνα την ερχόμενη Πέμπτη.